Konec pokalnih sanj

Želje se niso uresničile. Že po prvi tekmi so Bronxi ostali brez možnosti, da bi se uvrstili na finalni pokalni turnir. Tekma na Škofijah se je končala že v tretji minuti. Takrat so gostje že vodili s tri proti nič in domači igralci niso imeli več možnosti, da bi potek tekme preobrnili.

Točka, ki so jo Bronxi odnesli iz Kobarida pred tremi tedni je bila za državne prvake dovolj resno opozorilo, da so na Škofijah zaigrali tako kot se za tako ekipo spodobi. Nasprotno so neizkušeni domačini računali, da jih bo sreča še enkrat pobožala vendar so se tokrat pošteno opekli.

Res, da je bil prvi gostujoči zadetek nekoliko sporen, saj se piščalka sodnikov ni oglasila pri situaciji, ko so domačini pričakovali prekršek, vendar niti v nadaljevanju Bronxi niso pokazali igre, ki bi dajala upanje na kakršenkoli preobrat. Glede na katastrofalen začetek je končni rezultat potemtakem še sprejemljiv.

Žal pa se je kot že mnogokrat zgodilo, da sta povsem nezanimivo tekmo zaznamovala sodnika, ki sta s svojimi odločitvami dvigala pritisk vsem navzočim. Na praktično prijateljskem srečanju sta podelila šest rumenih in za nameček še rdeči karton domačemu mlademu vratarju Skutelju. Kaj se skriva v ozadju takega početja vesta najbrž le onadva, škodo pa vsekakor kot vedno nosijo klubi in igralci.