Konec v Zagrebu zdaj pa na morje

Z gostovanjem selekcije U15 so se končala naša letošnja potovanja v hrvaško prestolnico. Letos smo na Zagreb Futsal CUP-u sodelovali s tremi selekcijami (U15, 17 in 19) in zagotovo se bomo vrnili tudi naslednje leto, ko je v načrtu sodelovanje tudi selekcije u13. Kljub nekaterim pomanjkljivostim, ki se pač dogajajo na tako velikih projektih je turnir še enkrat več opravičil vsa pričakovanja. Gostoljubni domačini, futsal na vrhunskem nivoju in močna mednarodna konkurenca so to kar prepriča ekipe, da se vračajo nazaj.

Če smo lani ob prvi udeležbi bili neznanka tako za organizatorje, kot za druge sodelujoče ekipe in konec koncev tudi za nas same, smo letos že prišli kot klub, katerega so vsi jemali z velikim respektom, saj smo dokazali, da vemo igrati futsal in, da smo konkurenčni vsem ostalim sodelujočim ekipam. Ne samo to, v določenih trenutkih so naši igralci pokazali, da so lahko celo superiorni v pestri mednarodni konkurenci. Kot zanimivost naj dodamo, da  so se prav vse naše ekipe, ki so v dveh letih sodelovale na turnirju uvrstile v izločilne boje za pokale. Dve pa sta turnir celo zmagali; lani U15, letos pa U19.

Selekcija u15, ki je v Zagrebu gostovala to nedeljo sicer ni uspela ponoviti lanskega dosežka, vendar se je klub temu zelo izkazala. Fantje so odšli v Zagreb brez nekaj nosilcev igre zato so priložnost dobili tudi igralci, ki je v prvenstvu niso imeli ravno veliko. To se je zagotovo poznalo v uvodnih tekmah, ko so zabeležili dva poraza. MNK Brod, ki je bil z nami v skupini je na koncu postal celo zmagovalec turnirja. S časom je trema popustila in na odločilni tekmi za vstop v končnico so fantje pokazali pravi obraz in premagali Novi Marof s 3:0. V 1/4 finalu smo se pomerili z zelo močno ekipo Promotion play, ki je na koncu zasedla 3 mesto. V tekmi kjer smo bili boljši nasprotnik žal sreča pa še kakšen drugi dejavnik nista bila na naši strani in v zadnjih sekundah srečanja so se napredovanja veselili naši tekmeci. Ne glede na to smo lahko več kot zadovoljni s prikazanim v Zagrebu.

S tem dejanjem se je tudi končalo naše potovanje na celino. Sledita še dogodka ob Jadranskem morju. Najprej Summer futsal fest na Škofijah nato pa tri dnevno gostovanje v Novem Vinodolskem, kjer bodo sodelovale naše selekcije U13, 15 in 17.