Korak do presenečenja

Malo je manjkalo pa bi se sinoči na Škofijah zgodil čudež. Državni prvaki so sicer odnesli zmago, vendar so se morali za njo pošteno namučiti. Bronxi so na najbrž najboljši tekmi sezone pokazali, da je njihova forma v vzponu in, da ob taki igri lahko parirajo tudi najboljšim ekipam v državi. Niti v enem trenutku si zvezdniška ekipa Dobovca ni uspela priigrati kake večje prednosti, zato so do zadnjega piska sirene trepetali za prepotrebne točke.

V prvem polčasu so gledalci, ki se jih je zbralo več kot 150 videli dva zadetka. Goste je v vodstvo povedel Duščak, že čez nekaj minut pa je gledalce na noge dvignil novinec Marin Mandir, ki je po lepi podaji Zajca dosegel svoj prvi prvoligaški zadetek. Do konca polčasa zadetkov več ni bilo za kar sta poskrbela tudi odlična vratarja Mordej in Puškar.

Znova so si gostje priigrali prednost na začetku drugega polčasa in znova je bil natančen Duščak. Toda tudi tokrat to ni zmedlo domačih igralcev. Lepo podajo Bojkiča je namreč Kolar pospravil v mrežo Dobovca. Kmalu za tem pa je prišlo do odločilnega trenutka. Totoškovič se je tudi s prerkrškom osvobodil Kolarja in še v tretje premagal Mordeja. Bronxi se niso sprijaznili z minimalnim porazom ampak so vse moči usmerili proti gostujočim vratom. Tvegana igra je omogočila eno izjemno priložnost gostom, ko je Čujec zadel vratnico. Vendar so enako srečo imeli tudi sami, saj je Bojkič le slabo minuto pred koncem tekme zadel prečnik in s tem zapravil zadnjo priložnost za izenačenje.

Gostje so se tako sicer zasluženo veselili, saj jim točke s te tekme zagotavljajo prvo izhodiščno pozicijo v play offu. Bronxom je ta poraz najbrž odnesel možnosti za željeno četrto mesto, jim je pa prinesel obilo samozavesti pred polfinalom pokala, saj so si fantje dokazali, da znajo in zmorejo igrati tudi proti favoritom.