Igralci letnika 2002 še eno sezono za U19

Na predlog komisije za mali nogomet je izvršni odbor NZS še za dve sezoni podaljšal ukrep, ki je bil prvič zaradi okrnjenih tekmovanj zaradi virusa Sars-CoV-2019 uveljavljen v prejšnjem letu in sicer, da igralci Futsala izhodnega letnika selekcije U19 lahko nastopajo za to starostno kategorijo tudi, ko napolnijo 19 let. Tako so za selekcijo U19 v sezoni 2020/2021 lahko igrali igralci letnika 2001. Posledično bodo v sezoni 2021/2022 v tej kategoriji lahko še vedno nastopali igralci letnika 2002 in v sezoni 2022/2023 igralci letnika 2003. Nato se bodo preučili učinki tega ukrepa in sprejela odločitev za naprej.

Poleg dejstva, da se zadnji dve sezoni zaradi korona virusa nista izpeljali v celotnem obsegu in so posledično igralci odigrali manj tekem kot je bilo predvideno je bistvo tega ukrepa tudi v želji, da se mladim igralcem olajša prehod v člansko kategorijo. Opazen je namreč osip igralcev, ki končajo tekmovanje v mladinski selekciji in si ne morejo takoj zagotoviti nastopanja pri članih. Zato je za njih zelo pomembno, da ostanejo v tekmovalnem ritmu. Pomembno dejstvo je tudi, da našo reprezentanco U19 čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, zato je še toliko bolj pomembno, da fantje ta pomemben dogodek dočakajo kar najbolje pripravljeni.

Za Bronxe to konkretno pomeni, da bo tudi v novi sezoni v tekmovanju U19 nastopal večji del ekipe, ki je v pretekli osvojila naslov državnega podprvaka, kar bo za naše igralce zagotovo dodatna motivacija, da skušajo osvojiti še edini manjkajoči naslov v tekmovanjih mlajših selekcij. Spomnimo namreč naj, da so Bronxi že bili državni prvaki v starostnih kategorijah: U13, U15 in U17.

Več o sprejetem ukrepu je na tej povezavi.