Letošnje prvenstvo je že zaključeno, Bronxom ostaja le še pokal

Na praznični petek sta se na Škofijah v drugi tekmi četrtfinala državnega prvenstva pomerila Bronx in Oplast. Lepo število obiskovalcev si je prišlo ogledati srečanje, kjer so Bronxi lovili izenačenje v zmagah in tretjo; odločilno tekmo v Kobaridu.

Tekma se je pričela slabo za domače igralce. Že v samem uvodu je Ručna dobil dovolj prostora, da je z razdalje sprožil proti domačim vratom in med številnimi nogami spravil žogo v domačo mrežo.

Trud domačih igralcev ni prinesel željenega rezultata. Še vedno so bili gostje nevarnejši. Svojo igro so okronali s povišanjem vodstva. V svoja vrata je žogo porinil Suhopoljac potem, ko se je požrtvovalno vrgel in skušal rešiti zadetek.

Proti koncu prvega polčasa so igralci Oplasta svoje vodstvo povišali na tri zadetke razlike in zdelo se je, da je tekma že odločena. Domači namreč niso uspevali v svojih namerah, da bi resneje ogrozili gostujoča vrata, saj so jih gostujoči igralci vedno pravočasno zaustavili.

Začetek drugega polčasa je le dal nekaj upanja domačim igralcem in navijačem. Hrvatin je uspel dokaj hitro zadeti gostujočo mrežo in pričel se je lov za izenačenjem. Rizična domača igra je puščala veliko prostora gostujočim igralcem, kateri pa niso bili več tako natančni kot v prvem delu.

V 30 minuti smo le dočakali drugi domači zadetek. V polno je meril Radiškovič po podaji vratarja Kocjana. Igra se je še bolj razživela. Bronxi so v želji po izenačenju v svoja vrata postavili Suhopoljca. V izredno razburljivih zadnjih petih minutah bi lahko zadela tako ena kot druga ekipa.

Prej se je to posrečilo gostom, kateri so izkoristili svoj tretji poiskus s strelom preko celega igrišča. Do konca srečanja je bila takrat le še minuta in Bronxi so morali priznati poraz ter s tem tudi izpad iz četrtfinala državnega prvenstva.

Napredovanje Oplasta v polfinale je zasluženo, saj so doma zelo prepričljivo premagali našo ekipo, na Škofijah pa so tudi pokazali dovolj kakovosti in borbenosti, da jih Bronxi niso uspeli ugnati. Našim igralcem se priložnost za revanšo ponuja 2. marca, ko se bosta moštvi ponovno srečali na parketu. V polfinalu slovenskega pokala se bosta ekipi takrat pomerili v Podčetrtku.

Več zanimivih fotografij in izjave akterjev si lahko ogledate na povezavi.