Liga obalnih veteranov zaključena. Bronxi tretji

V soboto se je kot zadnja zaključila še obalna liga veteranov pod okriljem MNZ Koper. Odigrane so bile tekme zadnjega kroga na katerih je obstajalo še nekaj teoretičnih možnosti za spremembo na mestu prvaka lige. Ekipa Olma je sicer povedla proti kasnejšemu zmagovalcu lige vendar do presenečenja ni prišla, saj so črno beli na koncu le zmagali. To je obenem pomenilo, da Luka Koper ni mogla več prehiteti svojega rivala.

Bronxi so si že pred zadnjim krogom zagotovili tretje mesto, niso pa imeli več možnosti, da bi ulovili katero od ekip uvrščeno pred njimi. Najbrž smo zaradi tega videli nekoliko bolj ležeren pristop na igrišču, katerega je zasluženo izkoristila ekipa Bruhotov in vknjižila vse tri točke.

Slabo vreme ni uspelo pokvariti razpoloženja udeleženih. Lastnik lokala je kljub močni burji poskrbel, da je bila plošča na roštilju stalno vrela in čevapčiči okusni. Podelitev je zaradi tega potekala kar v dvorani. Poleg ekip so bili nagrajeni tudi najuapešnješi posamezniki in več kot deset aktivnih igralcev, ki se kljub temu, da so presegli starost 50 let še vedno podijo za žogo.

Neformalno nadaljevanje v obliki druženja in vročih nogometnih debat je kot vedno trajalo pozno v noč. Več o samem tekmovanju si lahko preberete tudi na tej povezavi.