Litiji zmaga na Škofijah

V petek se je končalo obdobje nepremaganosti v domači dvorani. Litija je premagala Bronxe in odnesla vse tri točke. Da ta večer ne bo ravno po volji domačih se je videlo od začetka tekme. Žoga nikakor ni hotela ubogati igralcev v rumeni opremi. Številne napake so se kar vrstile vendar to vsaj na začetku ni vplivalo na rezultat. Pred vodečim zadetkom Litije so imeli gostje vsaj tri lepe priložnosti, za domače pa bi lahko zadel Zajc po uigrani akciji iz kota.

Nato je prišla 10 minuta in velika napaka v domači obrambi. Rumeni so žogo praktično podarili Široku kateri je brez težav zadel. Že v naslednji minuti je Vrhovec s pravim projektilom povišal gostujoče vodstvo. Le tri minute je isti igralec zadel še enkrat. Tokrat znova po neverjetni napaki domače ekipe. Do konca polčasa je imel Zajc še eno neizkoriščeno priložnost.

Drugi del so domači pričeli nekoliko bolje. Ž v prvi minuti je Zajc stekel sam proti gostujočem vratarju a se je zapletel in tudi ta priložnost je splavala po vodi. Dve minuti kasneje pa le zadetek za domače. Hrvatin podaja iz avta, Zajc zabija. Veliko krat videna akcija je bila znova uspešna. Ko se je zdelo, da bi domači le lahko še kaj izvlekli iz te tekme pa je njihove upe pokopal Ramič. Z izjemnim špic udarcem je namreč pobral pajčevino iz domačih vrat. Kljub temu so se domači trudili, da bi tekma končala s sprejemljivejšim izzidom, vendar se je takrat razbranil še gostujoči vratar, kateri je suvereno razčistil vse nevarne situacije. Za nameček je Vrhovec po protinapadu zadel še v tretje in tekmo dokončno zaključil. Zadnje minute so Bronxi poiskusili tudi z vratarjem v polju vendar se tudi taka igra ni obrestovala. Tistih nekaj priložnosti, ki so si jih ustvarili so ali zgrešili ali pa jih je obranil gostujoči vratar.

Petkovo tekmo je najbolje čim prej pozabiti in se skoncentrirati na naslednje obveznosti. Sledijo namreč tri najpomembnejše tekme tega prvenstva. Najprej dva domača obračuna z Vrhniko; prvenstvo in pokal in za zaključek leta gostovanje v Benediktu. Te tri tekme bodo odločilne za to s kakšnimi ambicijami bodo Bronxi vstopili v spomladanski del prvenstva.