Litjani suvereno čez Škofijote

V kolikor je kdo od Škofijotov upal na presenečenje, so bili njegovi upi razblinjeni že na samem začetku tekme. V peti minuti tekme so domači vodili že s tri proti nič in tako gostom pokazali, da točk iz Litije ne bodo odnesli.

Do desete minute so domači rezultat še podvojili in kazalo je že na manjšo rezultatsko katastrofo gostujoče zasedbe. K sreči so se tudi Bronxi nekoliko predramili in vspostavili ravnotežje na igrišču. Do konca tekme smo zato lahko spremljali srečanje, na katerem obrambe niso obstajale. Ekipi sta se osredotočili le na napadalne naloge plod česar so bile številne napake, ki so ustvarjale številne protinapade enih in drugih.

Če že ni bilo kvalitetnega futsala so vsaj gledalci lahko uživali v številnih zadetkih. Le teh pa je bilo v prvih dveh krogih v mreži Bronxov nekoliko preveč. V dveh krogih so namreč obalni igralci “pokasirali” že 16 zadetkov. To pa ni podatek, ki bi ravno razveseljeval. Očitno, da Bronxi stavijo na taktiko: dati zadetek več od nasprotnika. To pa je način igre, ki se bo težko obnesel na trdih in težkih tekmah, ki sledijo.

Na tekmah, ki bodo res pomembne se bodo mnoge ekipe zatekle k obrambni taktiki in prežale na protinapade. To pa bi naši ekipi znalo povzročati preglavice v kolikor ne bodo vsaj malo popazili tudi na svoje obrambne naloge. Ena takih sila pomembnih tekem bo na sporedu v petek, ko se bodo Bronxi prvič v tej sezoni predstavili domačem občinstvu proti ekipi Dobovca.