Mali finale U13. Bronx s prednostjo v Ljutomer

V soboto je bila odigrana prva tekma malega finala selekcij U13 med Škofijskimi Bronxi in Meteorplastom iz Ljutomera. Po trdem boju in številnih preobratih so Bronxi ugnali gostujočo ekipo z 8:6.

Domača ekipa je imela skozi celo tekmo pobudo, gostje pa so bolj prežali na protinapade. Zmaga domače ekipe bi bila lahko tudi izdatnejša, saj so domači poleg osmih zadetkov zapravili še kopico zrelih priložnosti.

Bronxi so na začetku tekme dva krat povedli, gostje pa so obakrat odgovorili z izenačenjem. V zadnji minuti prvega dela so si domači le zagotovili prednost pred premorom. Od 24 do 29 minute so Bronxi svoje vodstvo povišali na štiri zadetke razlike vendar obenem tudi potrošili veliko energije. To so gostje izkoristili in se s tremi zaporednimi zadetki približali le na gol zaostanka. Na koncu pa so rumeno modri le uspeli tekmo zaključiti z dvema zadetkoma prednosti.

Povratno srečanje je čez teden dni v Ljutomeru. Ekipi sta zelo izenačeni tako, da je težko napovedati končnega zmagovalca. Prepričani pa smo, da imajo naši fantje še nekaj rezerve in, da bodo storili vse kar je v njihovi moči, da bi se na koncu veselili velikega uspeha.