Maribor izločil Bronxe in postal zmagovalec pokala

Polfinalna tekma pokala med Bronxi in Mariborom ni prinesla presenečenja. Mariborčani so premagali naše fante in se zasluženo uvrstili v finale, kjer so premagali še Dobovec, ki je v polfinalu izločil Litijo. Tako je ekipa v kateri so zbrani najboljši slovenski igralci futsala osvojila svojo prvo letošnjo lovoriko.

Čeprav je bil polfinalni izzid med Bronxi in Mariborom kar 1 proti 5 v korist slednjih se Škofijoti ne rabijo sramovati svojega nastopa v Podčetrtku. Na igrišču smo lahko spremljali tako ekipo v rumeni opremi kot bi si jo želeli gledati na vsaki tekmi. Bronxi so nastopili samozavestno in kljub stalnem zaostanku za nasprotnikom niti v enem trenutku niso vrgli puške v koruzo.

Odločilen je bil začetek tekme, ko so imeli naši igralci tudi obilo smole. Mariborčani so namreč povedli s strelom iz nemogoče situacije, ki je končal pod samim prečnikom. Svoje vodstvo so povišali z avtogolom Zajca ali Kolarja. Vse Bronxove priložnosti pa je s fenomenalnimi obrambami rešil gostujoči vratar Puškar.

Bronxi so veliko težav nasprotniku povzročili v drugem delu igre. Ko so izzid zmanjšali na 1 proti 3 so imeli kar nekaj stoodstotnih priložnosti, da zadenejo še kakšen krat, vendar tokrat sreča in razpoloženi Puškar nista bila na njihovi strani. Tako, da od preobrata, ki bi tekmo naredil še kako zanimivo ni bilo nič

Temelji za zaključek prvenstva so postavljeni. Upajmo, da so vsi končno dojeli, da ima Bronx tudi kakovost in, da se jim ni potrebno bati nobenega nasprotnika v Sloveniji. V kolikor fantje še kakšen krat ponovijo pristop iz Podčetrtka bi znalo biti v 1/4 finalu državnega prvenstva še zanimivo. Ne glede na to kdo bo stal na drugi strani igrišča.

Fotografije: www.futsal.si