Maribor je padel zdaj pa na Olimpijo

Še en vikend je prinesel obilo uspehov naših mlajših selekcij. Presenetljiva zmaga članov v petek v Litiji je očitno dal dodatnega zagona tudi našim mladim.

Najbrž najpomembnejšo tekmo so odigrali naši najmlajši iz selekcije U13. V tej kategoriji se namreč igra na izpadanje. Po zmagi proti Meteorplastu na Škofijah z rezultatom 7-4 se je naša ekipa odpravila na povratno tekmo v Ljutomer. Naj povdarimo, da je naš nasprotnik zasedel 1 mesto na vzhodu po rednem delu tekmovanja dočim so Bronxi bili četrti na zahodu, kar jasno pove, da so bili domačini veliki favoriti tega dvoboja. Začetek tekme je bil za naše fante šokanten, saj so domači že po nekaj minutah povedli s 3-0 in tako izničili prednost iz Škofij. Vendar je potem sledilo sanjsko nadaljevanje. Bronxi so hitro rezultat izenačili nato pa deklasirali nasprotnika. 4-7 je bil rezultat malo pred koncem tekme tako, da si je naš trener lahko privoščil, da je možnost za igranje dal prav vsem prisotnim igralcem. Končni rezultat 6-7 sploh ne daje prave slike dogajanja na igrišču. Bronxi smo med najboljšimi štirimi ekipami v državi za veliki finale pa se bomo udarili z Ljubljansko Olimpijo.

V soboto je igrala tudi naša selekcija U17. Tokrat jih je pot vodila v Sodražico. Žal je to edina tekma katere nismo dobili, vendar ne gre pričakovati, da bomo ravno vsak vikend dosegli 100% izkupiček. Fantje so se trudili vendar jim je tokrat sreča obrnila hrbet. Čeprav so prevladovali skozi celotno srečanje nikakor niso uspeli zabiti zadetka. Pohvalno pa je, da so v uspeh upali vse do konca tekme in so visok zaostanek treh zadetkov skoraj da izničili. Na koncu smo zabeležili poraz 5-4.

Nedeljski program je odprla selekcija U15. V 2 krogu lige za prvaka so rumeni gostili Slovenske Gorice in nasprotnika prepričljivo premagali. Rezultat 8-1 pove dovolj o kakovostni razliki. Dejstvo je, da tokrat Bronxi niti niso bili preveč razpoloženi za igro, saj je kljub 8 doseženim zadetkom bilo zapravljenih še nešteto priložnosti. Kljub temu dvoma o zmagovalcu ni bilo.

Sledila je poslastica, katero bi bilo škoda zamuditi. V mladinski kategoriji je v dvorani Burja gostoval Maribor. Prvouvrščena ekipa vzhodnega dela je bila velik favorit proti našim fantom. Prisotni so spremljali srečanje katerega se ne bi sramovali niti v članski kategoriji. Bronxi so skozi celo tekmo pritiskali proti nasprotnikovim vratom in jasno pokazali, da želijo renomiranega tekmeca premagati. Kljub nekaj zrelim priložnostim na obeh straneh sta mreži ostali nedotaknjeni skoraj do konca tekme. Zagotovo sta za to bila zaslužna tudi izvrstna vratarja. Ko bi se verjetno vsaka druga ekipa zadovoljila s točko proti tako kakovostnem nasprotniku so Bronxi dokazali, da to pri nas ne šteje. Maribor je moral pasti tako ali drugače. Rumeni so zadnje minute tekme odigrali kar z vratarjem v polju in v zadnji minuti tekme se jim je tvegana igra tudi obrestovala. Vijoličasta obramba je klonila. Zedetek Domna Ličena je pomenil še eno veliko zmago naših mladincev.

Naslednji konec tedna večina mlajših selekcij nima tekem, ker bo potekalo reprezentančno selekcioniranje. Vseeno pa bo v soboto ob 18.15 na Škofijah ena najpomembnejših tekem te sezone. V 1/2 finalu državnega prvenstva U13 bodo Bronxi gostili Ljubljansko Olimpijo. Čas je, da zrušimo še enega velikana slovenskega nogometa, zato že sedaj vabljeni v dvorano Burja.