Maribor tokrat odnesel točke iz Škofij

Derbi med Bronxi in Mariborom je upravičil pričakovanja. Spremljali smo zelo zanimivo tekmo s številnimi zadetki. Da se je na parketu bil pravi boj priča tudi število rumenih kartonov, saj jih je bilo podeljenih kar osem. Nekaj na račun grobe igre nekaj pa tudi na račun ostrega kriterija sodnikov. Na koncu se je zgodilo pričakovano. Favoriti iz štajerske prestolnice so tokrat le uspeli zmagati v dvorani Burja.

Tekma je bila odločena v prvem polčasu, ko so si Mariborčani priigrali visoko prednost. Vse do polovice polčasa ni kazalo, da bi se tekma lahko tako obrnila. Nato pa je prišlo par minut, ko je Bronxe dobesedno zapustila sreča. Za vodstvo gostov je sicer zadel Stojkovič vendar zato, ker je njegov strel nekdo od domačih igralcev preusmeril tako, da se je žoga znašla v mreži. Tudi drugi zadetek je dosegel Stojkovič. Tokrat po napaki domačih pri izvajanju kota. V tretje podobna zgodba kot pri prvem zadetku. Tokrat je v lastno mrežo žogo preusmeril Zajc. Kljub šokantnim minutam so si tudi Bronxi ustvarili nekaj priložnosti vendar je gostujoči vratar Sever s svojimi obrambami spravljal domače v obup. Rezultat polčasa je postavil Fideršek.

Tudi drugi polčas se je pričel slabo za domače. Že v drugi minuti je Stojkovič dosegel še svoj tretji zadetek. Minuto kasneje pa je končno klonil tudi Sever. Premagal ga je Nik Klinc. Sledilo je obdobje, ko so Bronxi dvignili nivo svoje igre in si posledično ustvarjali priložnost za priložnostjo. Žal pa je Sever iz minute v minuto dokazoval, da je res izvrsten vratar. Branil je tudi strele, ki smo jih že vsi videli v golu. Namesto zadetka domačih smo v 37 minuti videli še en zadetek gostov. Po protinapadu je neoviran zadel Bukovec. Nato pa je prišla zadnja minuta zaradi katere se je splačalo biti v dvorani. Najprej je Zajc po lepi samostojni akciji le ukanil fenomenalnega Severja. Nato pa je Bojkič dosegel eurogol kakršnega nismo že dolgo videli. S pravo bombo je snel pajčevino iz levega kota gostujočih vrat in dočakal stoječe ovacije.

S tem zadetkom se je tekma tudi zaključila. Mariborčani so tudi na Škofijah dokazali svojo kakovost, vendar je škoda, da se je tekma v prvem polčasu obrnila tako kot se je. Z malo več sreče domačih bi lahko spremljali bolj izenačeno srečanje, saj so Bronxi v sami igri dobro parirali vijoličastim.