Minimalna zmaga na Ptuj

Na derbiju kroga na Škofijah, ki ga je zaznamovala živahna igra, veliko dogajanja na igrišču, pa tudi številne napake so Ptujčani premagali Bronxe z rezultatom 1:2. Zagotovo v domačem taboru ne morejo biti zadovoljni s končnim izzidom, saj so tudi sami imeli kar nekaj priložnosti, da bi zadeli še v drugo in tako osvojili vsaj točko, ki bi po prikazanem na igrišču bila tudi povsem zaslužena. Seveda niti zmagi gostov ne moremo oporekati. Na tekmi kjer priložnosti na obeh straneh igrišča ni manjkalo so pač Ptujčani izkoristili eno več kot Bonxi.

V prvem polčasu so nekaj več od igre imeli gostje. Njihova premoč je sicer obrodila z nekaj obetavnimi situacijami vendar so tudi Bronxi na drugi strani uprizorili nekaj akcij, ki bi se lahko končale bolje kot so se. Spremembo rezultata smo dočakali v 12 minuti. Iz navidez neobetavne akcije so gostje namreč povedli. Eden izmed igralcev Ptuja je sprejel žogo na sami avt liniji in čeprav je izgledalo, da ne more narediti kaj posebnega, saj sta ga zaprla kar dva igralca Bronxov, je slednji le uspel podati žogo v kazenski prostor, kjer se je sam kot duh znašel Rednak in z lahkoto zadel poleg nemočnega Mordeja.  Že čez dobri dve minuti bi Bronxi dobesedno morali izenačiti vendar zadetka vseeno ni bilo. V protinapadu dveh Bronxov proti enemu igralcu Ptuja je Lazarevič podal žogo do Nika Zajca, ki se je znašel sam pred gostujočim vratarjem, vendar njegov zaključek ni bil na nivoju kot smo tega običajno vajeni in vratar Caf je tudi z malo sreče strel obranil. Že čez nekaj minut se je v obetavni situaciji znašel tudi Lazarevič vendar iz kar težkega položaja ni uspel zadeti. Tik pred koncem polčasa smo znova videli napako v domačih vrstah, ki se ponavlja že prepogosto. Znova so namreč Bronxi prav v izteku igre naredili 6 prekršek. K sreči tokrat gostje niso izkoristili darila, saj je žoga zadela stativo in se odbila izven igrišča.

V drugem polčasu je bila iniciativa v igri bolj na domači strani. Prvo priložnost si je priigral Zajc. Potem, ko je uspešno preigral svojega čuvaja na levi strani igrišča je prišel sam pred gostujočega vratarja, vendar je slednji tudi ta strel obranil. Enako je bil vratar Caf uspešnejši tudi od Nika Klinca, ki je le kako minuto kasneje sprožil s kakih 7 metrov. Največjo priložnost za izenačenje pa so domači zapravili še nekoliko kasneje. Zajc je iz avta podal na drugo stativo, kjer se je popolnoma sam znašel Klinc, vendar tudi neverjetno zgrešil žogo in zapravil veliko priložnost. Kmalu je sledila kazen v obliki drugega zadetka Ptujčanov. Jeremy Bukovec je v 27 minuti lepo obrnil Perošo in zadel za povišanje vodstva. Domači igralci so v želji po zadetku še več tvegali, kar je odpiralo številne vrzeli v njihovi obrambni liniji tako, da je vratar Mordej kar nekaj krat moral izletavati globoko v polje in na ta način reševati svoja vrata. V 34 minuti pa je bil le premagan tudi do takrat nepremagljivi vratar gostov. Kolar je odvzel žogo in jo podal do Lazareviča, slednji jo je podaljšal do Staniča, kateri mu je podajo lepo vrnil in Đole jo je samo še porinil mimo nemočnega Cafa v mrežo. Dve minuti kasneje so tudi gostje izpolnili bonus petih prekrškov vendar do konca srečanja niso naredili napake oziroma šestega prekrška. Zadnjo priložnost za izenačenje je kako minuto pred koncem tekme zapravil Zajc. V dvoboju z vratarjem gostov je bil slednji znova uspešnejši.

Tudi ta tekma je pokazala, da je liga letos zelo izenačena. Čeprav so gostje prišli na Škofije kot favoriti in to vlogo na koncu tudi opravičili z zasluženo zmago ostaja grenak priokus v domačih vrstah, saj je dejstvo, da je tokrat bila priložnost tudi za kaj več kot je le minimalni poraz.