Mladi Bronxi premagali Litijo in napovedali odločen boj za finale

Da je futsal na obali trenutno zelo vroča “roba” kažejo uspehi, ki jih dosegajo igralci Bronxa. Le teden dni po veličastni osvojitvi slovenskega pokala so na sceno stopili mladinci iz selekcije U21.

Že pred tekmo je bilo jasno, da se v športni dvorani Burja obeta še en športni spektakel. Čeprav je bilo na obali istočasno veliko drugih športnih dogodkov in čeprav je šlo za polfinale mladinskega prvenstva, se je v dvorani zbralo skoraj 200 obiskovalcev.

V takem vzdušju mladi Bronxi niso mogli razočarati. Vseh 40 minut tekme so bili gospodarji na igrišču. Še pred prvim zadetkom v gostujoči mreži so nanizali vsaj tri stoodstotne priložnosti. Ninkovič in Mesarec sta se namreč znašla sama pred gostujočim vratarjem, Kocjančič pa je zadel prečnik.

V 11 minuti pa je bila dvorana na nogah. Zajc je izvajal kot, žoga je na poti v kazenski prostor zadela Feldo in enega gostujočega igralca ter končala v mreži. Navdušenje se še ni poleglo, ko so bili znova vsi na nogah. Erik Felda je odvzeto žogo popeljal preko celega igrišča in zadel v slogu največjih nogometnih mojstrov.

Tik pred koncem prvega polčasa so zadeli tudi gostje. Scenarij je bil podoben kot pri prvem domačem zadetku. Radonjič je izvajal kot. Žoga pa se je od enega domačih igralcev odbila v mrežo. 

Tudi drugi polčas je prinesel prevlado domačih, čeprav so tudi gostje pokazali več želje po izenačenju. Na nov izbruh veselja na tribunah ni bilo potrebno dolgo čakati. Izvrsten protinapad je v svojem slogu zaključil najboljši strelec lige Nik Zajc.

Kljub še nekaj priložnostim se rezultat do konca tekme ni več spremenil. Domači so nekoliko varčevali moči za povratno tekmo, vse gostujoče poiskuse pa je ukrotil vratar Kocjan. Na koncu tekme smo bili priča velikemu veselju ob zasluženi zmagi katera daje realna upanja na končno zmago in uvrstitev v veliki finale. Povratna tekma bo v Litiji v petek 15. marca ob 20 uri.