Mladi Bronxi presegli pričakovanja v dvobojih z Meteorplastom

Ta konec tedna so se mlajše selekcije Bronxov kar tri krat pomerile z ekipo Meteorplast iz Ljutomera. Dve tekmi sta bili odigrani na Škofijah ena pa v Ljutomeru. Naši fantje so presegli vsa pričakovanja, saj so zabeležili dve zmagi na Škofijah in tesen ter nesrečen poraz v Ljutomeru.

Sobotni popoldan na Škofijah so odprli najmlajši iz selekcije U13. Kot četrtouvrščeni v ligi zahod so se v 1/4 finalu državnega prvenstva pomerili s prvouvrščeno ekipo vzhoda. Meteorplast je tako bil pred tekmo veliki favorit tega srečanja. Po tekmi pa veliko veselje v domačem taboru. Ne samo, da so Bronxi premagali Meteorplast s 7-4 ampak so ga totalno nadigrali in le sreči in razpoloženemu vratarju se gostje lahko zahvalijo, da razlika ni bila še bistveno višja in, da niso domov odnesli dvoštevilčno število zadetkov. S tako igro se naši fantje nimajo česa bati niti na povratnem srečanju tako, da so sedaj možnosti za napredovanje bistveno bolj izenačene kot pred tekmo. Naši igralci so navdušili številno občinstvo z izjemno tehnično podkovanostjo s čimer so spravljali v obup fizično precej močnejše nasprotnike.

Takoj po veliki zmagi najmlajših so na parket stopili kadeti istih ekip. Če je na prvem srečanju vloga favorita pripadala gostom sta na drugi tekmi vlogi bili obrnjeni. Realno se je pričakovala domača zmaga. Ta je bila tudi dosežena in to na kakšen način. Po štiri zadetki na polčas v gostujoči mreži so igralce Meteorplasta totalno razorožili, njihove navijače pa utišali. Častni zadetek so gostje dosegli iz kazenskega strela z 10 metrov v zadnjih sekundah srečanja tako, da dvoma o zmagovalcu ni bilo niti trenutek.

V nedeljo se je na dolgo pot v Ljutomer odpravila še selekcija U15. Glede na maloštevilčno odpravo; zdesetkano zaradi počitnic, poškodb in bolezni ni bilo za pričakovati čudeža, ki pa bi se kmalu zgodil. Naši fantje so tekmo odlično odprli in povedli z 0-3. Proti koncu prvega polčasa je sledil razumljiv padec zaradi utrujenosti nosilcev igre, kar so domači izkoristili in dosegli dva zadetka. Drugi polčas se je znova začel sanjsko, saj so naši vodstvo povišali na 2-5. Sledil je nesrečni avtogol s katerim so domači znižali prednost. Nato pa je več nesrečnih faktorjev pripeljalo do tega, da se je na koncu le veselila domača ekipa z rezultatom 6-5. Zagotovo je na naše igralce vplivala utrujenost, nekaj malega sta dodala še sodnika z nekaj čudnimi odločitvami, ostalo pa so dodali “glasni” domači navijači, ki niso izbirali besed ob recimo temu vzpodbujanju svoje ekipe. Nič za to. Kljub porazu smo sebi in drugim dokazali, da bomo tudi letos tekmec katerega bodo morali vsi jemati z vsem spoštovanjem in, da bomo ob koliko toliko kompletni ekipi znova kandidati za sam vrh.