Mladi Bronxi s svojimi igrami dokazujejo, da zelo napredujejo, kar je vidno na prvenstvenih tekmah kjer nastopajo

V selekciji U-10 se je število igralcev podvojilo tako, da smo se lahko priključili zimskim tekmovanjem na našem območju. Največji uspeh so fantje dosegli na festivalu malega nogometa Koper 2009, kjer so v konkurenci podmladkov večine Primorskih velikonogometnih ekip osvojili tretje mesto.
Največji izziv je bil prijaviti v tekmovanje ekipo U-13, saj so v najhujši zimi in večkrat slabih cestnih razmerah odhajali na tekme po celi Sloveniji. V klubu smo uspeli urediti avtobusne prevoze, malico in pijačo tako, da starši niso bili z ničemer obremenjeni. Naši večinoma enajstletniki so se v tekmovanju zelo izkazali in dali vedeti, da je v bodoče na njih vredno še računati.
Selekcija U-18 je skladno s svojo mladostjo odigrala regijski del državnega prvenstva. Skupaj s petnajstletniki pa še nastopajo v 3. SFL Macron za področje MNZ Koper. Po začetnih težavah so se fantje imenitno ujeli in so danes trd oreh za vsakega nasprotnika. Zbrali so že 15 točk in zabeležili nekaj zelo odmevnih zmag.
Tudi zelo mlada selekcija u-21 je imela podobne težave kar se je poznalo na rezultatih v prvem delu prvenstva. Ekipa kateri nismo postavili rezultatskega imperativa se je do danes toliko opomogla, da so že konkurenčen tekmec ostalim tekmujočim ekipam. Dokaz temu so tudi rezultati proti najvišje uvrščenim ekipam. Najprej s Kobaridom in nato z Gorico so drago prodali svojo kožo in zabeležili minimalne poraze. Glede na dejstvo, da je pred večino fantov še vsaj tri leta igranja v tej kategoriji bodo ob zavzetosti kot jo kažejo kmalu naskakovali sam vrh lestvice. Vse pohvale za njihov letošnji razvoj imajo tudi trenerji, ki na njih prenašajo svoje znanje in ti so: Puzič Dragan, Krivičič Dino in Žunič Stanko. Kar nekaj od njih pa je že okusilo tudi delo v članski ekipi pod Vodstvom Staniča in Bastjančiča, kjer so mnogi tudi že odigrali svoje prve prvoligaške minute.
Več o njihovih tekmovanjih si oglejte v rubrikah sezona in ekipa.