Mladinci Bronxa že med štirimi najboljšimi v Sloveniji.

V četrtek je bila v Tolminu odigrana zaostala tekma selekcij U21 med domačim Puntarjem in Bronxom iz Škofij. Srečanje je bilo zelo pomembno za obe ekipi. Domačim bi zmaga ohranjala upanje, da se v zadnjih dveh krogih ob za njih ugodnih rezultatih na drugih igriščih še zavihtijo na drugo mesto in tako uvrstijo v polfinale državnega prvenstva. Mladi Bronxi pa so imeli vse v svojih rokah. Zmaga jim je že zagotavljala eno od prvih dveh mest. Poraz pa tudi ne bi bil preveč tragičen, saj bi imeli še dva popravna izpita.

Bronxi so v Tolmin odpotovali s skoraj popolno ekipo, saj sta tokrat manjkala le Kovačevič in Pohlen. Od samega začetka tekme so Škofijoti narekovali ritem in hitro povedli. Svoje vodstvo so pred koncem prvega polčasa še povišali, vendar tudi dovolili, da so domači takoj za tem dosegli svoj prvi zadetek.

Izenačenje je prišlo skoraj iz garderob, saj so domači zadeli takoj ob pričetku drugega dela igre. Sledila je izključitev domačega igralca kateri je nepravilno oviral Zajca ob zanesljivi priložnosti za zadetek. Bronxi so prednost vnovčili z golom, kateremu so kmalu dodali še enega. Mladi puntarji so se sicer še enkrat približali na gol razlike, vendar jim kaj več ni uspelo narediti. Nasprotno, tik pred koncem srečanja so prejeli še en zadetek za zmago Bronxov 5 proti 3.

S tem dejanjem so naši mladinci uspešno zaključili prvi del svoje letošnje naloge. Najmanj drugo mesto v zahodni skupini mladinske lige in s tem polfinale državnega prvenstva je zagotovljeno. V kolikor pa bi vodilni Oplast v zadnjih dveh srečanjih izgubil kakšno točko, bi se odprla možnost tudi za uvrstitev na sam vrh lestvice.

Tekma predzadnjega kroga redenega dela prvenstva je v nedeljo 17. februarja ob 17.00 uri v Velikih Laščah.

Fotografije je prispeval kot ponavadi vedno prijazni Drago Julijan.