Mladinci končali prvenstvo z delitvijo tretjega mesta

Tudi na povratni polfinalni tekmi v Litiji se je zbralo precej gledalcev med katerimi je bilo tudi kakih dvajset navijačev obalne ekipe. Odgovor na vprašanje kdo bo napredoval v veliki finale je na žalost mladih Bronxov bil znan že v uvodnem delu tekme.

Domači igralci so s pridom izkoristili zmedo v gostujočih vrstah in že v peti minuti trikrat zadeli. Veliko pomoč pri rešetanju gostujoče mreže so imeli tudi v naših igralcih. Za dva zadetka so žogo dobesedno podarili domačim igralcem enega pa so si zabili kar sami.

Kljub temu, da so se v nadaljevanju nekoliko zbrali, Bronxi niso pokazali niti kanček igre katere so sposobni. V gostujočem kazenskem prostoru so se vrstile skoraj da neverjetne situacije zaradi katerih so domači zadeli še dvakrat. Tik pred koncem polčasa je za Bronxe zadel Mesarec in ohranil nekaj upanja, da bi lahko bilo v nadaljevanju kaj bolje.

Šesti zadetek takoj ob začetku drugega dela igre je dal vedeti, da od preobrata ne bo nič. Četudi so Bronxi kmalu zadeli je bilo jasno, da je razlika prevelika, da bi jo do konca srečanja še uspeli izničiti. Do konca srečanja smo spremljali odprto igro s številnimi zadetki in še več priložnostmi.

Kar nekaj časa so Primorci igrali tudi z vratarjem v polju, vendar so se Litijani znali ubraniti pred temi poiskusi ter se tako zasluženo uvrstili v svoj drugi zaporedni finale. Tam se bodo pomerili s Sevnico, ki je po spletu zanimivih okoliščin ugnala Oplast.

Naši mladi igralci v petek zvečer niso bili taki kot smo jih bili vajeni skoraj celotno sezono. Na stroki je, da ugotovi kaj se je z njimi zgodilo, da se niso uspeli zbrati in odigrati bolje od videnega. Da so sposobni veliko več od prikazanega v petek je nesporno dejstvo, ki ga niti petkov poraz ne more spremeniti.

Že dejstvo, da so kljub igri, ki ni bila na nivoju uspeli pet krat zadeti domačo mrežo pove dovolj o njihovih sposobnostih. Pokopal jih je prvi polčas, ko so si domačini ustvarili neulovljivo razliko, saj je skoraj vsak strel končal v golu. V drugem, ko so Bronxi vsaj malo zbrali svoje vste je bil rezultat neodločen.

Po videnem na dveh tekmah je našim igralcem res lahko žal, da na prvi tekmi na Škofijah, svoje velike premoči niso kronali še s kakšnim zadetkom za katerega je bilo zrelih priložnosti več kot dovolj. Najbrž bi višja razlika s prve tekme nekoliko sprostila velik pritisk, ki so ga prenašali.

Kljub vsemu lahko našim mladincem čestitamo za prikazano v letošnji sezoni. Skozi celo leto so nas namreč razveseljevali z odličnimi predstavami. Kar nekaj njih je uspešno nastopalo tudi v članski ekipi in sodelovalo pri osvojitvi pokala. Še najbolj pa veseli dejstvo, da bo večina ekipe lahko v tej kategoriji nastopala tudi v naslednji sezoni. Z nekaj okrepitvami iz selekcije U18 bodo nedvomno znova krojili vrh slovenskega futsala.