Mlajše selekcije; v soboto v gosteh v nedeljo pa dve tekmi doma

Do konca finalnega dela tekmovanja mlajših selekcij so samo še trije krogi. Bližje, ko je konec pomembnejše so tekme in rezultati, ki bodo na teh srečanjih doseženi. Vsa tri tekmovanja, ki še potekajo so še odprta kar se tiče končnih zmagovalcev in tistih, ki se bodo uvrstili na prva tri mesta, ki prinašajo pokale in medalje. Veseli nas, da so tudi naši fantje na pozicijah, ki jim omogočajo boj za najvišja mesta.

V soboto bodo zelo pomembno tekmo odigrali naši kadeti. V Sladkem vrhu jih bo na novem derbiju gostila ekipa Slovenskih Goric. Domačini se nekoliko nepričakovano nahajajo na prvem mestu na lestvici. Da je temu tako je zagotovo botrovala tudi njihova zmaga na prvem srečanju na Škofijah. Čeprav so naši fantje pokazali veliko več futsal znanja in si priigrali številne priložnosti so na koncu točke odšle na štajersko. Ne bi bilo pravično, da sreča vedno spremlja iste ekipe zato smo prepričani, da Bronxi lahko vrnejo domačinom z enako mero in se vrnejo domov z zmago. Tekma se bo pričela ob 13.00 uri.

V nedeljo je na Škofijah znova dvojni program. Ob 15.00 uri bo na sporedu zadnji letošnji primorski derbi v kategoriji U15 med Bronxi in Oplastom iz Kobarida. Ekipi sta sosedi na lestvici in zmagovalec tekme bo ohranil možnosti za uvrstitev med najboljše tri ekipe po koncu tekmovanja. Bronxi so letos na domačem igrišču zelo suvereni, saj so edini, ki so uspeli odnesti točko iz dvorane Burja igralci vodilnega Extrema. Glede na dejstvo, da je tudi forma igralcev Oplasta v vzponu se obeta res pravi derbi vreden ogleda.

Ob 17.00 uri bo odigrana še tekma v mladinski kategoriji. Bronxi gostijo ekipo Benedikta. Na prvi tekmi, ki sploh ni bila odigrana je zmaga pripadla naši ekipi. Takrat so namreč imeli domačini določene administrativne težave zaradi katerih so tekmo izgubili po uradni dolžnosti. Čeprav nasprotnika ne poznamo lahko z gotovostjo trdimo, da gre za zelo kakovostno ekipo. To kažejo tudi njihovi rezultati v ligi. Točkovni izkupiček Benedikta je sicer majhen vendar so na vseh tekmah enakovreden partner ekipam z vrha lestvice. Zmaga rumenih bi ohranila upanje na visoko uvrstitev poleg tega pa bi še nekoliko povečali prednost pred ekipami, ki nam sledijo.

Vabljeni ko ogledu tekem v ŠD Burja na Škofijah.