Mojstri infarktnih končnic

Bronxi so se uvrstili v 1/4 finale pokala in to je najpomembnejše. Pot do novega uspeha pa je bila posuta s trnjem. Vse kar smo zapisali v napovedniku srečanja se je namreč uresničilo. Pričakovano je pač prišla tudi taka tekma kjer nismo bili na pravem nivoju, kljub temu pa smo znali strniti vrste in z novim velikim preobratom rezultat izenačiti, po streljanju 6 metrovk pa tudi zmagati.

Pokalno tekmovanje je še enkrat več pokazalo zakaj zna biti zelo zanimivo in razburljivo. Še posebej so lahko dramatični dvoboji med prvo in drugoligaši, saj slednji nimajo kaj izgubiti in dajo od sebe tudi več kot so realno sposobni. Nič ne pomaga Bronxom, da so v prvem polčasu prevladovali in si ustvarili kopico priložnosti, če pa so dva krat zadeli domačini. V 6 minuti je domače povedel v vodstvo Mitja Koder, v 17 minuti pa je vodstvo še povišal Dejan Hager. Poleg dveh zadetkov so imeli tudi igralci Benedikta še vsaj tri zrele priložnosti katere pa je uspešno obranil Domen Marolt, ki je zamenjal tokrat odsotnega Mordeja.

Začetek drugega polčasa je kazal na to, da bodo Bronxi le postavili stvari na svoje mesto. Že v 22 minuti je rezultat znižal Nik Klinc. Namesto izenačenja pa smo že 2 minuti kasneje dočakali še tretji domači gol. Znova je bil uspešen Dejan Hager. Nato pa je stvari v svoje roke prevzel naš najiskušenejši igralec Nik Zajc in z zadetkoma v 28 in 32 minuti izzid izenačil. Do konca tekme kljub kar nekaj priložnostim nismo več videli zadetka zato so o zmagovalcu tekme odločali penali.

V peti seriji bi se Bronxi lahko veselili zmage. Marolt je namreč strel domačega igralca obranil, vendar je tudi Peroša zgrešil cel gol. Sledilo je izmenično uspešno izvajanje igralcev obeh ekip vse do 11 serije. Tudi tokrat je bil mož odločitve naš vratar. Domen Marolt je najprej uspešno izvedel šest metrovko nato pa še obranil strel domačemu igralcu za novo veliko veselje v rumeno modrem taboru.

Z zanimanjem pričakujemo ponedeljkov žreb 1/4 finalnih parov, kjer upamo, da bomo imeli vsaj malo sreče in dobili nasprotnika s katerim se bomo lahko enakovredno kosali za uvrstitev na zaključni turnir v terme Olimia.

Statistika tekme.