Na dan žena polovični izkupiček mladih Bronxov

V nedeljo se je z dvema tekmama na Škofijah zaključil tekmovalno izjemno pester konec tedna. Izkupiček naših selekcij je bil polovičen. Mladinci so tekmo z Vrhniko izgubili, starejši dečki pa so visoko premagali Mlinše.

Tokrat so prvo tekmo odigrali igralci selekcije U19. Pred tekmo smo lahko spremljali lep uvod, saj sta bila igralec Jan Rakar in trener Blaževič Tadej obdarjena za svoja rojstna dneva, ki sta jih praznovala te dni. Nato pa se je derbi lahko začel. Prisotni gledalci so spremljali pravi derbi dveh odličnih ekip. Žal tokrat sreča in splet nekaterih okoliščin našim fantom nista šla na roko. V zelo izenačeni tekmi so bili namreč na koncu dokaj visoko poraženi, čeprav bi lahko bilo tudi drugače. Gostje so povedli v 6 minuti. Do konca polčasa so rumeno modri poiskušali izzid izenačiti vendar jim zadetka ni uspelo doseči kljub številnim priložnostim vključno z 10 metrovko. Priznati je treba, da je največji “krivec” za to bil gostujoči vratar Đorđević, ki je dobesedno zaklenil svoja vrata. Kot se ponavadi rado zgodi so gostje v izdihljajih prvega polčasa dosegli dva nenavadna in tudi nekoliko srečna zadetka ter odšli na odmor s tremi goli prednosti. Naši fantje so v drugem polčasu praktično 20 minut pritiskali na vrata Vrhnike, vendar ne iz igre, ne z vratarjem v polju niso uspeli premagati tokrat res odličnega gostujočega vratarja, ki se je kot temu rečemo razbranil. Za nameček so eno izgubljeno žogo igralci Vrhnike spremenili v četrti zadetek dosežen preko celotnega igrišča, ko Bronxi niso imeli vratarja v golu. Zagotovo poraz ni nikoli prijeten vendar zavedati se je potrebno, da je letošnja mladinska liga za prvaka zelo izenačena in kakovostna. V taki ligi, kar kažejo dosedanji rezultati pa lahko vsak premaga vsakega. Zato bo do konca še dovolj zanimivih tekem. Naši fantje, čeprav v povprečju med najmlajšimi v ligi pa še vedno zasedajo odlično 2 mesto na lestvici.

Sledila je tekma selekcij U15. Po prvem polčasu sodeč smo se zbali, da se slučajno ne bi ponovil scenarij iz mladinske tekme. Naši fantje so si namreč ustvarili številne priložnosti a zadeli le enkrat. Tudi pri Mlinšah se je namreč zelo izkazal njihov vratar, ki je na vse verjetne in neverjetne načine ohranjal svojo ekipo pri le enem zadetku zaostanka. Tik pred polčasom pa so gostje celo izenačili iz ene redkih akcij, ko so se znašli v domačem kazenskem prostoru. K sreči so naši fantje drugi polčas pokazali zakaj veljajo za ene glavnih favoritov za končni naslov prvaka. Številni gledalci so lahko spremljali pravo “rapsodijo”  v rumenem. Kar 12 zadetkov so namreč mladi Bronxi nasuli nasprotniku v drugem polčasu, za povrh pa svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Kako razigrani so bili naši igralci pove podatek, da se je med strelce vpisalo kar 8 različnih igralcev, med njimi celo vratar Božič. Druga zmaga pomeni tudi prevzem 1 mesta na lestvici v kategoriji U15.