Na Primorskem je Bronx gospodar

Derbi edinih primorskih prvoligašev v Kobaridu je prinesel prvo letošnje gostujoče veselje v tabor Bronxov. Popolnoma zasluženo so rumeno modri premagali domači Oplast in se znova priključili zgornjemu delu lestvice.

Več kot 200 gledalcev je lahko spremljalo dobro in trdo tekmo. Ekipa Bronxov je bila sicer maloštevilčna vendar odločena, da kljub vsem težavam, ki so jih spremljale dokaže, da je sposobna presenečenja v Kobaridu. Kot kaže so ravno težave spravile ekipo skupaj, da je v najpomembnejšem trenutku pokazala svojo letos najboljšo igro. Domači so začeli agresivno z željo, da bi čim prej dosegli zadetek. Še najbolj nevaren in aktiven je bil Koren, ki je skušal presenetiti Mordeja predvsem s streli od daleč. Alen Mordej pa je od prvega sodnikovega piska dalje dokazoval, da bo to njegov večer, ki bo spominjal na čase, ko je bil najboljši vratar v državi. Vse kar so domači iztržili je bila le ena vratnica. Bronxi jim niso ostali dolžni. Đoša Lazarevič se je po uigrani akciji iz prostega strela znašel v 100% priložnosti, ki je ostala neizkoriščena. Kmalu zatem se je sam pred domačim vratarjem znašel tudi Marin Mandir vendar tudi on ni uspel spremeniti izzida v prvem polčasu.

V drugem polčasu pa že v uvodnih minutah zadetek za Bronxe. Prosti strel je Bojkič zanesljivo spremenil v vodstvo Škofijotov. Domači so pojačali pritisk na Mordejeva vrata. Izjemni priložnosti sta imela Kovačič in Uršič vendar se naš vratar ni dovolil ugnati. Na nasprotni strani se je nova priložnost ponudila Bojkiču, ki pa tokrat ni bil uspešen. Borut Kolar pa je zadel prečko.

Ker so domači uvideli, da tokrat z normalno igro ne bodo premagali ta večer vrhunskega Mordeja so se tri minute pred koncem tekme odločili za igro z vratarjem v polju. Zrelih priložnosti si kljub temu niso uspeli priigrati, so pa 20 sekund pred koncem tekme bili kaznovani še z drugim zadetkom. Bojkič je namreč prestregel žogo in se sprehodil v prazna domača vrata. To je bilo tudi zadnje omembe vredno dejanje na tokratnem primorskem derbiju, ki so ga Bronxi zanesljivo dobili. Še posebej veseli disciplina v igri celotne ekipe in posledično odigrana tekma brez prejetega zadetka. Na tem elementu bo potrebno graditi tudi v bodoče pa se ne bo bati za dobre rezultate rumeno modrih.

Foto by Mikla – Oplast Kobarid