Na Škofijah je padel tudi Kobarid

Želje domačih igralcev in številnih navijačev so se uresničile. Bronxi so premagali Oplast in si z njim zamenjali mesti na prvenstveni lestvici. Sedaj so Škofijoti na tretjem mestu Oplat pa je četrti.

Pot do navidez visoke zmage je bila mnogo težja kot kaže končni rezultat. V prvem polčasu smo spremljali težak boj po celem igrišču. Prvi so zapretili domači nato pa je sledilo obdobje gostov. Domača obramba je bila nekajkrat na težkih preiskušnjah saj so gostje nusmiljeno bombardirali domača vrata. Pri tem je pričakovano prednjačil Jani Ručna kateri je sam sprožil vsaj deset nevarnih strelov.

Veliko prometa je ostalo brez končnega zaslužka predvsem po zaslugi borbene igre domačih igralcev in fenomenalnih obramb povratnika v domača vrata Jaka Tedeška. Po poškodbi Kocjana je domači strokovni štab takoj aktiviral Tedeška, kateri je zaradi službe in šole zadnje čase bolj malo treniral in s to potezo zadel v polno. Jaka je bil eden odločilnih faktorjev Bronxov za zmago nad Oplastom.

Proti koncu polčasa so domači znova zagospodarili na igrišču. Čeprav se je zdelo, da bodo igralci odšli na odmor brez doseženega zadetka temu na koncu ni bilo tako. Ninkovič je dobil žogo na poziciji sidraša in spretno preigral gostujočega branilca ter neubranjljivo zadel.

Tudi drugi del se je začel po domačih željah. Že v tretji minuti nadaljevanja je Hrvatin domače vodstvo povišal. Čez nekaj minut je odgovoril Jani Ručna in končno dosegel zadetek za katerega se je trudil celo tekmo. Domači odgovor je bil bliskovit. V dveh minutah so dvakrat zadeli gostujočo mrežo, kar je ekipo Oplasta prisililo v igro z vratarjem v polju. Ta poiskus se jim je totalno ponesrečil, saj so hitro prejeli še tri zadetke, zato so do konca zopet igrali z vratarjem v vratih.

Za konec je Ručna zabil še zadetek iz desetmetrovke, kateri pa ni mogel več ničesar spremeniti. Zmaga Bronxov je bila že zdavnaj zagotovljena, zato je domači trener lahko dal nekaj priložnosti za igro tudi igralcem kateri so tokrat igrali nekoliko manj.

Kot rečeno na začetku so Bronxi z veliko truda in nekaj sreče v določenih trenutkih srečanja zasluženo premagali svojega nasprotnika  in tako na najlepši način voščili svojemu predsedniku za rojstni dan.