Na Škofijah Slovenija proti Italiji s kar petimi Bronxi

Vse bližje sta težko pričakovani tekmi državnih mladinskih futsal reprezentanc Slovenije in Italije v športni dvorani Burja na Škofijah. Čeprav je vsak nastop državne izbrane vrste pomemben ima ta, ki je pred nami še dodatno težo. Tekma s sosedi, ki jim šport pomeni praktično vse, le korak od državne meje je zagotovo nekaj posebnega. Igrati proti taki nogometni sili je čast in izziv za vsakega igralca. Zato smo lahko prepričani, da se nam obetata dve izjemno zanimivi tekmi.

Čeprav stara in dotrajana je dvorana Burja na Škofijah gostila že nešteto pomembnih športnih dogodkov. Spomnimo se samo gostovanj reprezentanc Hrvaške, Bolgarije, Poljske in Italije, ko je le ta pokala po šivih. Nepozabni so bili derbiji med Bronxi in Izolo, ko je zanimanje obiskovalcev presegalo zmogljivosti objekta. Ne tako daleč pa so tudi nepozabna slavja polne dvorane ob osvojitvi naslova državnih prvakov selekcij U13, U15 in U17.

Tudi tokratni dogodek si zasluži, da napolnimo dvorano in podpremo našo reprezentanco. Gre za izjemno generacijo, ki je temelj za bodočnost slovenskega futsala. Če pa vemo, da je sestavni del te reprezentance kar pet igralcev iz našega kluba potem smo lahko prepričani, da se je naše delo, trud in vložena sredstva v mladinski pogon obrestovalo. Vprašanje je kdaj bomo spet imeli možnost spremljati naše fante proti takem nasprotniku v domači dvorani, zato te, ki se nam ponuja ne gre zamuditi.

Pridite in si oglejte kaj so sposobni slovenski fantje in kako igrajo naši Bronxi: Andrej, Aleksander, Davor, Tilen in Žiga.

  1. tekma; ponedeljek, 24.02.2020 ob 18.30
  2. tekma; torek, 25.02.2020 ob 17.30

Vstop na obe tekmi je prost.