Na Škofije prihaja Maribor

V petem krogu bodo Bronxi šele drugič zaigrali na domačem parketu. Nasprotnik je novinec v ligi ekipa Brezje iz Maribora. Čeprav lestvica kaže, da gre za derbi dna lestvice realna situacija ni ravno taka.

Mariborčani, čeprav trenutno zadnji so pokazali dobre igre in z malo sreče bi lahko bil izgled prvenstvene lestvice tudi drugačen. Nenazadnje so v zadnjem krogu remizirali s Puntarjem kateri je Bronxe premagal v prvem krogu.

Bronxi pa so po porazu proti Puntarju nanizali kar nekaj zelo solidnih predstav. Med drugim so premagali Oplast v Kobaridu in Extrem v Ribnici. Tudi točka v Sevnici je bila vredna svojega truda, čeprav bi se z malo sreče lahko končalo tudi ugodneje za našo ekipo. Poraz proti Litiji ni bil tragičen, saj so Bronxi tudi na tej tekmi odigrali navdušujoč prvi polčas.

Težava domače ekipe je predvsem v premajhnem številu kakovostnih igralcev, zato se poškodbi Šmona in Peljhana močno odražata v sami igri. Glede na to, da bodo jutri končno zopet zaigrali v domači dvorani so igralci optimistično nastrojeni in želijo svojim privržencem podariti prvo domačo zmago v tem prvenstvu. Želijo pa si, da bi jih podprlo vsaj toliko gledalcev kot proti Litiji, saj jim to daje dodatno moč in odločilno pomaga na poti do zmage.