Na treh derbijih 100% izkupiček naših mladih

Prvenstva mladih se prevešajo v odločilno fazo. Zato je vedno več tekem, ki že odločajo o končni uvrstitvi. Ta konec tedna so mladi Bronxi odigrali kar tri odločilne tekme in prav vse tri zanesljivo dobili.

V sklopu praznika Futsala na Škofijah je bila odigrana tudi tekma mladinske lige. Na Škofijah je gostoval primorski rival Oplat iz Kobarida. Poleg primorskega je šlo tudi za derbi ekip, ki se potegujeta za uvrstitev med prvo trojico rednega dela in s tem za uvrstitev v finalni del tekmovanja. Derbi je minil v popolni dominaciji domače ekipe, katera je gostom nasula kar 6 zadetkov in ni dovolila, da bi le ti sploh ogrozili domači gol. Po končanem jesenskem delu prvenstva Bronxi zasedajo visko drugo mesto na lestvici.

Istočasno sta se oba kluba merila tudi v Kobaridu le, da sta v Posočju igrali selekciji U15. Pomen tekme je bil enak, saj je tudi tu šlo za neposredno odločitev, kdo se bo obdržal med tremi klubi, ki bodo nadaljevali tekmovanje v ligi za prvaka. In tudi na tej tekmi so Bronxi dokazali svojo premoč. končni rezultat je sicer izgledal tesen 4-5, vendar je treba vedeti, da so naši fantje visoko vodstvo treh zadetkov zapravili v zadnjih trenutkih tekme. Tudi naši starejši dečki se nahajajo na 2 mestu na lestvici s tem, da v nedeljo na Škofijah gostijo vodilni Extrem. Obeta se prava poslastica za zaključek leta.

Prav pri Extremu je v soboto gostovala selekcija U17. Še en derbi za vrh lestvice se je končal v korist Bronxov. Rumeno modre nič ni motil gostujoči teren. Tudi Extrem je moral svojo dvorano zapustiti sklonjenih glav s šestimi zadetki v mreži. Prava poslastica pa se obeta v soboto na Škofijah, ko Bronxi gostijo vodilno Vrhniko kateri bodo to mesto zagotovo hoteli odvzeti.

Poleg 20. Festivala malega nogometa se torej obeta še zelo zanimiv futsal vikend na Škofijah.