Na treh tekmah do vseh devetih točk

Za nami je še eden izmed koncev tedna, ko so naše ekipe zabeležile same zmage. Vse tri selekcije, ki so še aktivne v tekmovanjih so zanesljivo opravile s svojimi tekmeci.

Mogoče še najpomembnejša tekma je potekala v soboto. Bronxi so gostovali pri takrat še vodilni ekipi lige U17. Tekma v Sladkem vrhu je bila grenkega okusa za domače Slovenske Gorice, saj so jih Škofijoti nadigrali in brez večjih težav premagali ter se tako maščevali za poraz na Škofijah na prvem srečanju. Tako kot mnoge ekipe v tem prvenstvu so domači lahko veseli dokaj zmernega poraza (2-4), saj je bilo priložnosti za višji rezultat v korist Bronxov več kot dovolj. S to zmago so Bronxi tudi prehiteli sobotnega tekmeca in se v naslednjem krogu odpravljajo k prvo uvrščeni Vrhniki  z le točko zaostanka na derbi prvenstva, ki bo mogoče že dal odgovor kdo se bo veselil naslova državnega prvaka.

Nedeljski program na Škofijah so odprli fantje iz selekcije U15. V primorskem derbiju so se Bronxi pomerili z Oplastom iz Kobarida. skoraj vseh 40 minut smo spremljali enosmerni promet proti gostujočim vratom a kljub temu videli sila malo zadetkov. Naši fantje so bili tokrat res nenatančni in znova zapravili celo kopico priložnosti ter znova omogočili gostujočemu vratarju, da je bil prvo ime svoje ekipe. V prvem polčasu je tako padel le en zadetek v drugem pa še dva za končno zmago domačih 3-0. Naj kot zanimivost omenimo, da je tretji zadetek za domače dosegel kar vratar Baruca, kar je izzvalo stoječe ovacije na tribuni prisotnih gledalcev.

Na drugem nedeljskem srečanju se je domača selekcija U19 pomerila z ekipo Benedikta. Čeprav so gostje nastopili brez menjave so se izkazali kot zelo trdoživa ekipa za kar jim gredo vse pohvale. Ko so nekako preživeli prvi naval domačih igralcev so nenadejano celo povedli nato pa še zadeli vratnico in prečko domačega gola. K sreči je to predramilo domače igralce, ki so ob koncu polčasa izzid le obrnili v svojo korist. V drugem delu igre pa nasprotnika dobesedno zmleli in zabeležili visoko zmago 6-2. Da je rezultat ostal v teh okvirih je pa potrebno izpostaviti gostujočega vratarja kateri je kljub šestim prejetim zadetkom obranil še cel kup nevarnih strelov.  Po tekmi, na kateri zaradi poškodbe ni nastopil, so fantje obdarili svojega soigralca Davorja, ki je praznoval rojstni dan.

Zadnja domača tekma sezone sledi že v sredo, ko na Škofije prihaja kandidat za naslov mladinskega prvaka Stripy iz Škofje Loke. Tekma bo ob 19.00 uri.