Na treh tekmah zmaga in dva poraza

Za našimi mlajšimi kategorijami je izjemno težek vikend. Zaključil se je sicer z eno zmago in dvema porazoma vendar bi kaj kmalu na našem kontu lahko bila tudi kakšna točka več.

V soboto so se na dolgo pot v Oplotnico odpravili naši kadeti. Naporna vožnja, dvorana čudnih dimenzij in nabrušen nasprotnik, ki nas je lani izločil v 1/4 finalu prvenstva niso dovoljevali niti najmanjšega opuščanja. Naši fantje so tekmo dobro odprli in povedli 0:2. Do polčasa so domači znižali, takoj na začetku drugega pa celo izenačili. Zbali smo se, da se bo ponovila lanskoletna zgodba toda k sreči temu tokrat ni bilo tako. Naši fantje so uvideli, da je vrag odnesel šalo in strnili svoje vrste. Visoko so povedli, domači pa so poraz (4:7) omilili šele v zadnjih trenutkih tekme. Izjemno pomembna zmaga na težkem gostovanju, ki znova odpira vrata k vrhu lestvice.

V nedeljo so se na še daljo pot odpravili naši igralci selekcije U15. Drugič letos so morali v Ljutomer le, da je tokrat nasprotnik bil Tomaž Šic bar. Že pred napornim gostovanjem so se nad našo ekipo zgrnili črni oblaki. Zaradi poškodb in drugih obveznosti je manjkalo skoraj pol ekipe. Nič bolje ni bilo pred samim odhodom. Še ena nova poškodba in bolezen tehničnega vodje ekipe so kar kazali na to, da bo pred fanti in trenerjem naporen dan. Domači so hitro povedli s 3:0 vendar se Bronxi niso vdali. Hitro so izzid znižali na 3:2. Dokler so imeli moči in dokler se med tekmo ni poškodoval še en igralec so držali korak z domačini, vendar tako ni moglo iti do konca tekme. Zato so domači zabeležili visoko zmago. Ko je ugotovil, da ta dan za nas ne bo točk se je naš trener odločil, da ne bo reskiral novih poškodb najboljših igralcev in je dal priložnost za igranje vsem prisotnim. K sreči tudi tekmeci delajo napake tako, da smo glede na to, da imamo tekmo manj še vedno v igri za vrh lestvice.

Pravi derbi mladinske lige pa je bil odigran v nedeljo na Škofijah. Udarili sta se ekipi Bronxa in Litije. Gostje so prišli na Škofije kot veliki favoriti vendar ni veliko manjkalo, da bi domov odšli sklonjenih glav. Izkušnje in nekaj sreče so kot kaže recept za uspeh. Oboje so gostje imeli domači pa žal ne. Bronxi so povedli z zadetkom Lična, gostje pa izenačili. Enako se je v prvem polčasu zgodilo še enkrat. Najprej je zadel Jamšek nato pa so gostje izenačili. Sledilo je obdobje, ko so si Bronxi ustvarili kar nekaj priložnosti zadevali pa so gostje. Tako je bil rezultat polčasa previsokih 2:4 za Litijo. V drugem delu smo spremljali res pravo moško in odprto tekmo. Bronxi so pritiskali z vsemi močmi. Gostje so se branili na vse mogoče načine, večkrat tudi s prekrški. Domači so preko Staniča rezultat znižali na le zadetek razlike. Sledilo je obstreljevanje gostujočih vrat toda zadetka ni in ni bilo. Prišli smo celo do 6 prekrška vendar je strel Cupina švignil mimo vrat. Še nekaj krat je izjemno posredoval gostujoči vratar. Zadnje tri minute so Bronxi odigrali z vratarjem v polju. Zmedeni gostje so rumenim dovolili, da so prišli kar do treh 100% priložnosti. Toda čeprav neverjetno, niti ena žoga ni končala v gostujočem golu. Za nameček je gostujoči vratar; najboljši posameznik tekme le sekundo pred koncem zadel preko celotnega igrišča v prazna domača vrata. Ne glede na rezultat gredo pohvale vsem akterjem za odlično tekmo. Naše možnosti za dobro uvrstitev kljub porazu ostajajo odprte. Kar je najbolj pomembno.