Na velikem igrišču so bili Ljubljančani boljši

Zaradi deževnega vremena je bila tekma med Bronxi in Metropolom odigrana na pomožnem igrišču z umetno travo, saj je bila igralna površina na glavnem travnatem igrišču preveč namočena.

Igralci Metropola so od samega začetka tekme zagospodarili na igrišču in s pridom izkoriščali svoje izkušnje z igranjem velikega nogometa. Vedeti je treba, da so v svojih vrstah imeli kar nekaj igralcev, ki še vedno aktivno igrajo nogomet na velikem igrišču.

Nasprotno pa je bilo v vrstah Bronxov kar nekaj igralcev, ki so take razmere okusili prvič oziroma takih, ki niso bili na stadionu kot igralci že več kot desetletje. Seveda se je to zelo poznalo na igri domače ekipe katera se kljub trudu ni vedela pravilno postaviti, da bi onemogočila gostujoče akcije.

Rezultat takih razmer je bilo visoko vodstvo gostov po prvem polčasu. Domači vratar je moral kar sedem krat po žogo v svoj gol medtem, ko Peter Koželj na drugi strani ni dovolil Škofijotom zadeti niti iz tistih redkih priložnosti, ki so se jim ponudile.

V drugem polčasu je bilo razmerje sil na igrišču popolnoma drugačno. Bronxi so strnili svoje vrste in zaigrali tako kot je to potrebno na velikem igrišču. Nasprotniku so preprečili podaje v prazen prostor, ki so jih v prvem delu stale skoraj da vseh sedmih zadetkov, sami pa so postali veliko nevarnejši v napadu. Drugi polčas se je tako končal z zmago Bronxov dve proti ena. Da se rezultatsko niso uspeli še bolj približati ljubljanski ekipi je poskrbel izjemni Koželj, ki je nekaj krat reagiral kot v najboljših časih, ko je bil še vratar v Kopru v prvi slovenski ligi.

Končni rezultat 2:8 ni v ničemer vplival na razpoloženje med udeleženci. Bronxi so pač plačali davek razmeram na katere niso bili vajeni in prepričani smo lahko, da se bodo na povratni tekmi v Ljubljani bolje odrezali. Po tekmi so se vsi udeleženci zbrali v gostinskem lokalu na stadionu in ob hrani, pijači in glasbi v veselem vzdušju zaključili lep družaben večer.