Nadaljuje se prvenstvo. Bronxi v petek v Litiji

Prvenstvo se bo s svojim nadaljevanjem prevesilo v odločilno fazo, kjer se bodo delila mesta za končnici za prvaka in za obstanek v ligi. Bronxi že vedo, da za prvaka ne bodo igrali zato so vse sile usmerili v kar najboljše izhodišče v boju za obstanek v ligi.

Seveda Litija ni pravi nasprotnik kjer bi si na njegovem igrišču lahko iskali odrešilne točke. Le te bo potrebno iskati predvsem v tekmah z direktnimi nasprotniki.

KLjub vsemu pa gre za tradicionalni derbi dveh dolgoletnih prvoligašev kateri je vedno postregel s čim zanimivim. Najsi bo z visoko zmago domačih ali napetim srečanjem do konca tekme, kar nekaj krat pa so tudi Bronxi že odnesli točke iz Litije.

Postava, ki se bo pomerila z vodečo ekipo prvenstva bo kar precej pomlajena, kar pa ne pomeni, da se ne bo želela domači publiki predstaviti v kar najboljši luči. Take tekme so kot nalašč za dokazovanje in nabiranje izkušenj za mlade igralce.

Pri Škofijotih bosta manjkala Franetič in Šmon. Prvi zaradi kartonov, drugi pa zaradi bolezni. Ostali igralci so bili na zadnjem treningu prisotni in dokaj zdravi tako, da večjega osipa do tekme ni za pričakovati.