Najmlajši presegli vsa pričakovanja. Že uvrščeni v četrtfinale.

Česa takega nismo pričakovali niti v najlepših sanjah. Avgusta meseca je v klubu prišlo do odločitve, da po selekciji U15 ustanovimo tudi selekcijo U13. Vedeli smo, da bi kar nekaj fantov želelo igrati vendar odziva, ki se je kasneje pojavil vseeno nismo pričakovali. Čeprav je v futsalu istočasno na igrišču lahko le pet igralcev, se je več kot 20 otrok želelo vpisati med Bronxe.

Že na prvem turnirju državnega prvenstva je prišla tudi prva zmaga. In ker je zmag bilo vedno več je postajalo jasno, da bo sezona v kateri naj bi se otroci le privajali na tekmovalni ritem mogoče prinesla tudi kaj več. Bolj, ko se je prevenstvo prevešalo h koncu boljše so bile igre naših fantov. Vrhunec pa so dosegle na zadnjih dveh turnirjih, ko so zabeležili štiri čiste zmage.

S tem so si najmlajši Bronxi že dva kroga pred koncem zagotovili končno drugo mesto v zahodni skupini in nastop v četrtfinalu državnega prvenstva. V dveh tekmah na izpadanje se bodo pomerili s tretje uvrščeno ekipo vzhoda. Fantje so že sedaj presegli vsa realna pričakovanja tako, da bo četrtfinalni nastop nagrada tako za njih kot tudi trenerja Vujiča, asistenta Tominca in Gorana Staniča, ki vedno rad priskoči na pomoč tej selekciji.

Ne samo ekipa, tudi med posamezniki imamo igralca, ki močno izstopa iz povprečja. Marko Žabič je na 14 tekmah dosegel neverjetnih 42 zadetkov, kar je daleč največ v obeh ligah. Kako vse skupaj izgleda na uradni spletni strani si lahko ogledate na tej povezavi.