Namesto zmage le remi v Kobaridu

Tekma se je pričela po gostujočih željah. Šmon je že v prvi minuti premagal domačega vratarja iz prostega strela. Takoj za tem so imeli Oplastovci polpriložnost za izenačenje vendar je Stampfer strel odbil v kot. To je bila skoraj da edina domača priložnost v prvem delu igre. Ves prvi polčas so namreč Bronxi držali niti igre v svojih rokah.

Najbrž smo spremljali najbolje odigran polčas Škofijotov v tej sezoni. Žoga je tekla hitro in natančno. Priložnosti so se kar vrstile. Hrvatin je zadel vratnico. Šmon je zapravil še dve priložnosti, ravno tako Grželj in Ninkovič. Žal pa realizacija znova ni bila na željenem nivoju.

Tako je bilo vse do zaključka polčasa. Takrat je na sceno znova stopil Šmon in dosegel še dva zadetka. Najprej je izkoristil gnečo v domačem šestmeterskem prostoru in zvito premagal Krivca, kateri je zamenjal poškodovanega Talottija. Nato pa je rutinirano izkoristil izvrstno podajo Osojnika.

V zadnih trenutkih so se gostje pomaknili v obrambo, saj so imeli že pet prekrškov, vendar domači s svojo igro niso ustvarili večjih težav vratarju Stampferju. Visoko vodstvo ob polčasu je imelo vseeno nekoliko grenkega priokusa, saj bi z boljšo realizacijo lahko dobesedno “razmontirali” domačo ekipo. 

V drugem delu pa je sledil redko videni preobrat. Jug je za domače znižal že v drugi minuti nadaljevanja. Takoj je sledil protiudarec Bronxov, ki so žal zapravili še tri match žoge. Akcijo Kapuna je zaključil mladi Ninkovič. Namesto praznega gola je zadel vratnico. Grželj je že položil domačega vratarja na tla, ko se je od nekod pojavil domači branilec in v zadnjem trenutku spremenil smer žogi, ki bi drugače končala v golu. Nato se je podobno zgodilo še Hrvatinu.

Nove zgrešene priložnosti so gostom jemale samozavest. Nasprotno pa so domači postajali vedno agresivnejši. Bronxi so bonus petih prekrškov izkoristili že v 29 minuti, domači pa dve minuti kasneje. Do konca srečanja prkrškov zanimivo ni bilo več.

Oplastovci so tudi sami zadeli vratnico. Eden od njihovih igrlacev se je spodrsnil, ko so že vsi mislili, da bo z lahkoto porinil žogo v mrežo. V 28 minuti pa je Sovdat ušel Hrvatinu in zadel v drugo. Podobno se je zgodilo tudi v 33 minuti le, da se je takrat Grželju izmuznil Uršič.

V zadnjih sedmih minutah kljub številnim razburjenjem nobeni od ekip ni več uspelo zadeti. Nasprotnika sta si zasluženo razdelila točki. Bronxi so sicer večji del tekme bili izrazito boljši, vendar bi morali to svojo premoč potrditi še z nekaj zadetki. Ker tega niso storili so omogočili domačim, da se vrnejo v igro in tej so to izkoristili. Popolnoma zasluženo.

Sledi dolgo pričakovana domača tekma. Tekma za sladokusce, saj na Škofije prihaja izvrstni Dobovec. Nikoli do sedaj gledalcem ni bilo dolgčas, ko sta se pomerila ta dva nasprotnika. Zagotovo bo tako tudi v petek, zato si tekmo vsekakor velja ogledati.