Naši mladi v dveh tekmah zabili 25 golov

Ta konec tedna se je pričelo tudi prvenstvo za naši selekciji U15 in U17. Fantje so bili zelo razigrani in gostujočima ekipama nasuli kar 25 zadetkov. Še posebej se je izkazal član mlajše selekcije Lukas mačak, ki je vratarja Škofjeloškega Stripija premagal kar 8 krat. Obe gostujoči ekipi sta jo še dobro odnesli. Bronxi namreč niso lovili rezultatskih rekordov ampak so priložnost za igro dali prav vsem igralcem, ki so bili v kadru.

Zmaga kadetov proti Ivančni Gorici je bila nekako pričakovana. Ekipi se poznata že iz prejšnjega prvenstva in dejtvo je, da je kakovost na naši strani. Gostje so povrh vsega na Škofije prišli brez menjav, kar je domačemu trenerju Blaževiču omogočilo, da je veliko igralnega časa namenil igralcem letnika 2004: Cupač Danielu, Kranjec Davidu in Agapito Aleksu za katere je to bil krstni nastop v tej selekciji. Kljub temu so gostje odnesli domov zvrhano vrečo golov.

Tekma v nedeljo je bila večja neznanka. Naša ekipa je nastopila praktično brez igralcev letnika 2004, zato so breme na svoja pleča prevzeli igralci, ki bodo svoj zenit v tej selekciji doživeli šele naslednjo sezono. Čeprav so gostje iz Škofje loke v ligi novinci so pričakovanja v domačem taboru bila kar visoka. Stripy je namreč znan po odličnih kadetih in mladincih zato se je predvidevalo, da je tako tudi pri starejših dečkih. Na koncu so aktualni državni prvaki kljub pomlajeni zasedbi pokazali kje se igra najboljši futsal v tej kategoriji. Nebogljeni gostje so prejeli kar 11 zadetkov, lahko bi jih še vsaj enkrat toliko in to kljub dejtvu, da je domači trener rotiral vseh 14 igralcev.

Odličen začetek vseh treh mladinskih selekcij je odlična popotnica tudi za najmlajše iz selekcije U13. Tudi tu imamo Bronxi kaj za pokazati. Žal je prvi turnir v Kobaridu zaradi izstopa iz tekmovanja domače ekipe odpadel tako, da bomo otvoritev prvenstva dočakali 27 oktobra pri nas na Škofijah.