Nazarje premagane na Škofijah

Slabe novice so za Bronxe prišle že pred tekmo. Poškodba, ki jo je Radiškovič staknil na zadnjem treningu se je pokazala za hujšo kot se je sprva zdelo. Kljub trudu in iskanju morebitne rešitve težave je na koncu Slaven obsedel le na klopi za rezervne igralce in ni vstopil v igro, kar je bila velika težava za domačo ekipo.

Kljub tej smoli so bili Bronxi odločeni, da končno premagajo Nazarje v domači dvorani. Začetek tekme je bil obetaven, kljub temu pa so povedli gostje. Pred njihovim vodstvom so domači zgrešili kar nekaj zrelih priložnosti. Izpostaviti velja predvsem Kapunovo, ko se je le ta znašel sam pred vratarjem Ortarjem in Zajčevo kateri je zgrešil prazna vrata z razdalje manjše od enega metra.

Za izenačenje je poskrbel Suhopoljac še v isti minuti. V svojem slogu je “namotal” dva gostujoča igralca in neubranjljivo zadel gostujočo mrežo. Vse ostale priložnosti do konca polčasa so ostale neizkoriščene predvsem zaradi izvrstnih obramb obeh vratarjev: Ortarja pri gostih in Kocjana pri domačih.

Drugi del so Bronxi začeli še bolj podjetno in kmalu prišli do vodstva. Znova je zablestel Suhopoljac. Še enkrat je ponovil vajo iz prvega polčasa in zadel še drugič. Sledele so minute pritiska domačih na kar so gostje zelo hitro odgovorili z igralcem v svojih vratih. Tvegana igra nekaj časa ni obrodila sadov. Bronxi so imeli kar nekaj priložnosti po odvzetih žogah, vendar streli preko celega igrišča nikakor niso našli poti v mrežo.

Štiri minute pred koncem so gostje le izigrali domačo obrambo. Na drugi vratnici so Bronxi pozabili na enega gostujočega igralca kateremu ni bilo težko zadeti. Domači so še stopnjevali pritisk proti gostujočim vratom, vendar zadetka ni in ni hotelo biti.

Odločilna je bila infarktna zadnja minuta srečanja. Po seriji strelov na vrata Ortarja je odbito žogo Zajc nekako le potisnil v mrežo. Ko se je zdelo, da so točke le ostale doma je sledila še drama pred domačimi vrati. Enako kot pri drugem zadetku so Bronxi znova pozabili na gostujočega igralca na drugi vratnici. Le ta bi moral le nastaviti nogo in točka bi pripadla tudi Nazarjam, vendar je na srečo domačih zgrešil celo žogo in veselje domačih igralcev se je lahko začelo.

Sledi prvenstveni premor zaradi reprezentančnih aktivnosti, katerih se bo udeležil tudi naš Tine Kapun, nato pa gostovanje pri Slovenskih Goricah.