Neodločeno na derbiju mladincev

Na derbiju mladinske lige na Škofijah so številni gledalci res lahko uživali. Ekipi Bronx in Stripy sta prikazali igro kakršne se ne bi sramovali niti na kakšni tekmi 1. SFL. Vsaka od ekip je imela obdobja, ko je nekoliko prevladovala. Na koncu pa se je izjemna tekma zaključila z zasluženim remijem. Tako so Bronxi naredili še korak več k uvrstitvi v razigravanje za prvaka v katerem bodo sodelovale le po tri najboljše ekipe iz vzhoda in zahoda.

Bronxi se niso ustrašili državnega prvaka ampak so se z njim spustili v odprt boj. Če je bilo stanje na igrišče enakovredno je bila vsaj v prvem polčasu sreča krepko na strani gostov. Le ti so povedli iz akcije, ki ni nakazovala ničesar nevarnega. Gostujoči strel, ki bi najbrž končal v golavtu je zadel nekoga v domači obrambi in toliko spremenil smer, da je bil Jakob Štrasner nemočen. Kako minuto kasneje so gostje še podvojili vodstvo. Tokrat se je žoga od vratnice odbila direktno na nogo gostujočemu napadalcu kateremu ni bilo težko zadeti.

Kljub šokantnim minutam se Bronxi niso vdali. Igrali so svojo igro in dvigali njen tempo ter tako počasi lomili gostujočo formacijo. Čeprav zadetka v prvem polčasu niso dali je bilo videti, da tekma še ni končana. V drugem delu so rumeni še bolj pritisnili. Večji del igre je potekal na gostujoči polovici. Vratar oranžnih je imel obilico dela. Po strelu Rakarja in Sekoliča ga je rešila vratnica. Rešitve pa ni bilo ob akciji katero je prefinjeno zaključil Žiga Mrak Kneževič in dvignil dvorano na noge. Sledili so novi napadi na gostujoča vrata vendar zadetka ni bilo.Zato sta domača stratega zadnje minute srečanja odigrala z igralcem v vratih. Takoj se je videlo, da bodo gostje s tako igro imeli precej težav, saj je Stanič že ob prvi priložnosti zatresel še eno vratnico. V zadnji minuti pa je gostujoča obramba klonila še drugič. V drugo je bil namreč Stanič natančen in rezultat izenačil. Tik ob sireni so prisotni v dvorani še enkrat skočili na noge, saj je Ličen nepričakovano prestregel žogo in jo poslal proti praznim gostujočim vratom vendar tudi za las zgrešil.

Derbi se je tako zasluženo zaključil z neodločenim rezultatom. Kot je bilo videti pa nezadovoljnih ni bilo. Vsi udeleženci so bili lahko ponosni na prikazano na igrišču. Ljubitelji futsala pa se že veselimo naslednjih tako kakovostnih tekem.