Nepremagani Dobovčani so se precej namučili s škofijskimi Bronxi

Škofije, Športna dvorana Burja – Dobovec je pripel še do pete zaporedne zmage, a precej težje kot kaže končni izid. Brez Uroša Krofliča in pa morda preveč samozavestni domačini so se namreč mučili z razpoloženimi Primorci vse do zadnjih sedem minut, kajti v 34. minuti je še bilo 3:3. Dobovec je sicer začel dobro in napadalno in že v 4. minuti je Stres po asistenci Mordeja načel mrežo gostov.

Po vodstvu se je dominacija domačinov nadaljevala, a so se priložnosti predvsem Vojska zapravljale po tekočem traku. Kazen je prišla v 11. minuti ko je po nesporazumu igralcev Dobovca na sredini igrišča, Ramic odvzel žogo in zadel za 1:1. Enako pa je storil Rok Mordej štiri minute kasneje, ko je odvzel žogo gostom in sam zaključil akcijo, da pa je prednost na odmoru bila občutnejša pa je poskrbel Stres s svojim drugim zadetkom po odlični asistenci Hrovatiča.

V drugi del pa so precej agresivneje krenili gostje iz Škofij, domačine pa je reševal vratar Alen Mordej. Ob tem je Dobovec z prekrški katere je samo videl on še napolnil sodnik Jež in videlo se je, da obramba Dobovca ne bo dolgo vzdržala. Že v 24. minuti je Mihelič lepo akcijo gostov kronal z zadetkom, kateri je samo dal krila Bronxom da so še bolj potisnili domačine na njihovo polovico. Dobovec je sicer skušal preko protinapadov ogroziti vratarja gostov Tedeška, a je ta bil razpoložen, enakom kot Mihelič kateri je v 31. minuti izenačil na 3:3, potem ko se je najbolje znašel po odbiti žogi.

Gostje so pritisnili še enkrat, nato pa hiter protinapad Dobovca, asistenca Vojska in drugi zadetek Mordeja za 4:3. Samo minuto kasneje je Vojsk le zadel v polno po dobiti žogi za 5:3, gostje pa bi se lahko vrnili v igro v 35. minuti ko je po izmišljenem šestem prekršku (Jež) iz desetih metrov Brus zadel le prečnik domačega gola. Po tem neuspelem poskusu pa je Bornxom pošla volja in Dobovec je mirno držal igro v svojih rokah po protinapadu in podaji Stresa pa je minuto pred koncem končni izid postavil Hrovatič.