Neroden domači spodrsljaj Bronxov

Bronxi so zapravili prvo priložnost za zagotovitev mirnega nadaljevanja tekmovanja v 1. SFL. Z nepotrebnim in zelo nerodnim porazom proti Sevnici so naredili ravno tisto česar smo se vsi bali. Konkurentom za 4 mesto so dovolili, da jim zbežijo, tistim z dna lestvice pa, da se jim približajo. S porazom na domačem igrišču so sebi zakomplicirali, ostalim tekmecem pa odprli dodatne možnosti za premike po lestvici. Do konca prvenstva so tako za kar šest ekip odprte čisto vse možnosti. Od tega, da se uvrstijo na željeno 4 mesto, do igranja v play outu.

Z odhodom Slavena Radiškoviča so v ekipi zazijale določene vrzeli. To je dejstvo pred katerim si ne gre zatiskati oči. Poškodovani in posledično nepripravljeni Marko Hrvatin ta trenutek ne more dati ekipi tisto kar bi potrebovala. Še najbolj pa se je poznala odsotnost obeh Nikov; Zajca in Klinca. Sinoči smo šele videli kako nespametne so bile poteze na že izgubljeni tekmi proti Mariboru, ko sta oba dobila kartona pri neulovljivem gostujočem vodstvu. Ostanejo nekoliko mlajši in mladi igralci, ki pa bodo morali vložiti še veliko več truda in želje, če bodo želeli doseči nivo 1. SFL. Pomanjkljivosti, ki se kažejo bo potrebno nadoknaditi z disciplino in fanatično borbenostjo.

Že v 3 minuti tekme so Bronxi doživeli hladen tuš. Po akciji iz prekinitve je zadel Nečemer potem, ko so domači obstali kot vkopani in mu dovolili, da se je znašel sam pred praznim golom. Kmalu je sledil še drugi šok in povišanje gostujočega vodstva. Znova smo bili priča neodločni domači obrambi, ki je Žičkarju omogočila zadetek. Žarek upanja je posvetil v 16 minuti, ko je po kotu Hrvatina zadel Palčič.

Dobra energija s konca prvega polčasa se je prenesla tudi v nadaljevanje. S pravo bombo je v 22 minuti izenačil Bojkič. Zdelo se je, da so domači le našli recept za gostujočo taktiko, a žal temu ni bilo tako. Nova napaka v obrambi je pripeljala do drugega zadetka Nečemra. Bronxi so takoj za tem imeli priložnost izenačenja, vendar je strel Hrvatina zadel le vratnico. Kot kaže so takrat domačim začele pojenjati tudi moči, saj smo videli kar nekaj nepotrebnih prekrškov in vedno večjo nedisciplino v igri. Še najbolj nepotreben med njimi je bil ravno šesti, ki je gostom omogočil strel z 10 metrov in posledično nov zadetek. Prednost dveh zadetkov pa je pomenila, da je tekma praktično izgubljena. Igra z vratarjem v polju je pripeljala le do tega, da je Nečemer dosegel še svoj tretji zadetek.

Ker priložnost izgubljena ne vrne se nobena, bo potrebno takoj obrniti ploščo in se začeti pripravljati na novo zahtevno gostovanje v Ivančni Gorici.