Neroden spodrsljaj s Sevnico

Praktično 40 minutna dominacija na igrišču se Bronxom tokrat ni izšla tudi v rezultatskem smislu. Sevnica je še enkrat več dokazala, da je za rumeno modre neugoden tekmec in zasluženo osvojila prve letošnje točke.

Več kot 100 gledalcev, kar pomeni, da je bila dvorana Burja praktično polna, glede na kapaciteto, ki jo dovoljuje trenutna Covid situacija in navodila NIJZ si je prišlo ogledati tokratno tekmo. Zagotovo so si vsi želeli druge zmage domače ekipe. Tudi začelo se je po domačih željah. Nik Klinc je že v 3 minuti povedel domače v vodstvo. Žal se je Nik ob tem tudi poškodoval, kar se je zagotovo poznalo v nadaljevanju tekme. Nato pa so sledile minute, ki so Sevnici zagotovo vrnile vse česar na prvih dveh tekmah niso imeli. Še posebej pa je preobrat gostov zaznamoval Uroš Martič, ki je zaporedoma dosegel kar štiri zadetke in tako poleg gostujočega vratarja postal odločilni igralec tekme. Vmes je sicer Borut Kolar še znižal rezultat na 2-3 vendar kljub konstantnemu pritisku na gostujočo ekipo žoga ni in ni hotela več v njihovo mrežo. Na drugi strani pa je Sevničanom uspevalo praktično vse. Vsako domačo napako, vsako odbito žogo ali drugo nenavadno situacijo so dobili gostje in praktično vsakič tudi zadeli. Tako se je na polčas odšlo z izzidom 2-6.

Tudi v drugem polčasu domačim ni preostalo drugega kot, da z agresivno igro skušajo prisiliti goste v napako in zadeti. Že v uvodnih minutah so si Bronxi priigrali kar nekaj lepih priložnosti, zadeli tudi vratnico, vendar se je ravno takrat razbranil gostujoči vratar in zadetka kar ni hotelo biti. Ne le to, tako kot v prvem polčasu so Sevničani zadeli praktično iz prvega strela na domača vrata in še povišali svoje vodstvo. Domači pritisk do konca tekme sicer ni več mogel prinesti preobrata, sta pa Žiga Mrak Kneževič in Đoša Lazarevič z zadetkoma vsaj ublažila poraz.

Bronxi so tako prejeli neugodno klofuto, ki pa ni in ne bo ne prva ne zadnja. Izenačenost ekip, ki se bodo borile od tretjega mesta navzdol je velika in ob slabem ali dobrem dnevu očitno lahko vsak premaga vsakega. Upajmo le, da so se naša mlada ekipa in njeno vodstvo iz poraza kaj naučili in, da bodo iz njega odnesli določene koristne nauke.

Foto: Rok Črtalič