Nesrečen poraz na mladinskem derbiju

Kako krut je lahko šport so v nedeljo lahko občutili naši mladinci na svoji koži. Derbi tekmo z Vrhniko na kateri so bili naši igralci bistveno boljši nasprotnik so na koncu celo izgubili. Nezbranost v odločilnih trenutkih, nekaj napak, preveč živčnosti na klopi in igrišču in fenomenalni gostujoči vratar Luka Đorđević so na koncu nagnili tehtnico na stran gostov. Nič hudega, to je šele prva tekma in s tako igro in borbenostjo, kot so jo pokazali naši mladinci se v nadaljevanju prvenstva nimajo koga bati.

Začetek tekme je bil sanjski. Rumeno modri so pritisnili na nasprotnika in si ustvarjali priložnost za priložnostjo. Vratnica, prečka, vsaj 5 obramb gostujočega vratarja, ko se je znašel iz oči v oči z našimi igralci, dve zgrešeni priložnosti skoraj z gol črte in nato končno zadetek. V 8 minuti je domače povedel v vodstvo Aleksander Stanič. V 15 minuti mu je ta podvig uspel še drugič za povišanje domačega vodstva. Nato pa so prišle 3 minute domačega odklopa. Po nepotrebnem izgubljena žoga in prvi zadetek za goste. Še dva nepotrebna prekrška za dve 10 metrovki in nova dva zadetka za goste. Kar neverjetno se je zdelo, da je možno, da po tako odigranem polčasu na odmor odidejo s prednostjo igralci Vrhnike.

V drugem polčasu enaka slika. Pritisk domačih. Številne priložnosti in znova ali gostujoči vratar ali prečka, vratnica. Pa vendarle več kot zasluženo izenačenje v 30 minuti. Svoj prvenec je dosegel Filip Toplikar. Sledilo je novo obleganje gostujočih vrat vendar brez učinka. Ko se je že zdelo, da bodo domači kljub veliki premoči morali biti zadovoljni s točko se je zgodil nov mrk. Kakih 20 sekund pred koncem tekme so po prekinitvi naši igralci kar nekako zaspali na igrišču in Suban se je znašel sam pred vrati ter premagal nemočnega Baruco. Časa za novi preobrat domačih žal ni bilo več.

Jasno je, da po takem porazu v domačem taboru zavladalo veliko razočaranje, toda kot smo že napisali na začetku. Vsaka šola nekaj stane in, če bodo naši fantje in trenerji iz tega poraza odnesli kak nauk potem se ne gre bati za rezultate v nadaljevanju prvenstva.