Neverjetna smola in nov praz Bronxov

Predvidevanja, da bomo prisotni deležni tekme o kateri se bo še dolgo govorilo so se več kot uresničila. Bronx in Dobovec sta vsem prisotnim privoščila malonogometni večer brez primere. Kdor je srečanje zamudil si bo lahko najzanimivejše trenutke ogledal v ponedeljek po 18 uri v oddaji Športna mreža na TV Koper – Capodistria.

Začelo se je brezkompromisno, tako kot smo vajeni na tekmah med starima rivaloma. V četrti minuti so se domači igralci in gledalci že veselili zadetka. In to kakšnega. Dolgo akcijo domačih je s strahovito bombo zaključil Osojnik. Žoga se je dobesedno zabila v sam levi zgornji kot gostujočih vrat. Še tako dober vratar kot je Alan Mordej je bil pri tem udarcu brez vsakršne moči.

Sledil je nov pritisk domačih kateri so streljali z vsemi topovi, vendar se je Mordej večkrat zelo izkazal. Še najbližje zadetku so bili domači ob ponesrečenem posredovanju gostujoče obrambe, ko so le tej sami zadeli svojo vratnico.

V osmi minuti pa smo dočakali nov aplavz vseh prisotnih. Tokrat so z novim neverjetnim strelom gostje izenačili. Rok Mordej je podobno kot Osojnik, le nekoliko bolj s strani počistil pajčevino na golu vratarja Stampferja.

V nadaljevanju smo spremljali premoč Bronxov katera je rezultirala s številnimi nevarnimi streli, ki so vratarju gostov omogočili, da je pokazal vse svoje kvalitete. Že takrat se je videlo, da bo to njegov večer. Še dva krat je bil nemočen, vendar ne tudi premagan. Strela Osojnika in Šmona sta namreč zadela vratnico.

Svojo priložnost so domači videli tudi v akumuliranih prekrških. Gostje so jih namreč zelo hitro naredili štiri. Vendar kot je v slovenski ligi očitno v navadi do konca polčasa nismo videli nobenega prekrška več. Sami smo našteli še vsaj tri situacije, ko bi prekršek moral biti piskan vendar sodnika Nikolič in Todorovič nista bila enakega mnenja. Tako se je izredno zanimiv polčas končal z neodločenim izzidom.

Drugi del so bolje začeli gostje. V trenutkih velikega pritiska domačih so izpeljali hiter protinapad in tudi z malo sreče (Stampfer bi strel skoraj obranil) zadeli za vodstvo. Bronxi so še bolj pritisnili v želji po izenačenju. Spremljali smo pravo kanonado na gostujoča vrata. Reprezentančni vratar v vratih gostov je bil dobesedno nepremagljiv.

Kljub temu so domači uspeli rezultat poravnati. Odvzeto žogo so spravili pred gostujoča vrata, kjer je Šmon nesebično podal Hrvatinu, kateri ni zgrešil praznega gola. Obleganje Mordejevih vrat se je nadaljevalo. Pritisk je bil tako hud, da gostje več kot pet minut niso mogli priti do tako želenega time outa s katerim bi prekinili napade Škofijotov.

Dogodki, ki so se vrstili so parali živce domačim navijačem. Odlično igro domači igralci nikakor niso mogli kronati z novim vodečim zadetkom. Mordeju se je na vratih dobesedno utrgalo saj je branil tudi nemogoče. Poleg tega se je nadaljevala domača serija vratnic. V teh trenutkih so jo zadeli še tri krat. Do konca tekme smo jih vse skupaj našteli sedem.

Kot, da ne bi imeli Bronxi dovolj smole na tej tekmi je svoj piskrček dodal še glavni sodnik Nikolič. V gneči pred domačimi vrati je Osojnik izbil žogo pred gostujočim igralcem. Žoga je prišla do vratarja Stampferja kateri se je odločil, da jo bo prijel, saj evidentno ni šlo za namerno podajo vratarju. Kmalu mu je verjetno bilo zelo žal, da se ni odločil za izbijanje z nogo. Sodnik je namreč piskal indirektni prosti strel z razdalje šetih metrov in s to potezo kot se je na koncu pokazalo odločil zmagovalca.

Kratko podano žogo je Stres pospravil v domača vrata. Rumeno modri so takoj odreagirali in napadli z Osojnikom v vratih. Toda ta večer očitno bogovi niso namenili domačim niti kančka sreče. Videli smo vsega le domačega zadetka ne. Ni manjkala še ena vratnica in nekaj obramb neverjetnega Mordeja. Njegovi soigralci so se branili na vse možne načine in nekaj sekund pred koncem za svoj trud bili nagrajeni s še četrtim zadetkom v prazna domača vrata.

Kaj reči po taki tekmi? Za nevtralnega gledalca je bila to odlična tekma dveh zelo kakovostnih nasprotnikov. Za domače simpatizerje in igralce pa prava katastrofa. Izgubiti po taki premoči je res mala športna tragedija. Kako velika je lahko razlika med dvema enakovrednima ekipama. Dobovcu gre vse odlično od nog in zato je na vrhu lestvice, našim igralcem pa letos ne uspeva skoraj nič in  tako nezasluženo životarijo pri njenem repu.

Toda tudi smoli mora enkrat priti konec. V tem prvenstvu kljub slabim rezultatom ekipa Bronxa kaže vedno boljše igre. Ničkoliko krat so najboljši obalni igralci dokazali, da so enakovredni vsem nasprotnikom v ligi. Vstrajnost in pošteno delo se enkrat mora obrestovati. Že res, da je trenutni pogled na lestvico klavren, vendar ekipe, ki so višje uvršečene ne bežijo za veliko točk. Nekaj zaprednih pozitivnih rezultatov lahko Bronxe hitro vrne nazaj v boj za končnico. S svojimi igrami bi si jo tudi zaslužili.