Nič novega. Bronxi so iz Sežane prinesli le točko

Začetek tekme katero so Bronxi odigrali v popolni postavi je prinesel številne napake na obeh straneh. V tem početju so bili Bronxi celo uspešnejši od domačinov saj so številne podaje podarili domačim igralcem. Eno takih nerazumljivih napak je izkoristil domači kapetan Matej Bombač in povedel Safirje v vodstvo.

Slaba igra obeh ekip se je nadaljevala, vendar so Škofijoti počasi le prevzemali vajeti igre v svoje roke. Kmalu se je pričela serija zgrešenih priložnosti kakršnih smo letos videli že nešteto. Najprej je Šmon prišel sam predpred Bratiča in streljal direktno v njega. Kasneje je isto vajo ponovil še Franetič. Hrvatin je zgrešil nemogoče le meter od vrat po žogi podani iz kota. Kapun je bolj podal kot udaril na domača vrata iz situacije ko je bil sam pred vratarjem.

V 14 minuti pa so gostje le zatresli domačo mrežo. Grželj je dvignil žogo čez domačo obrambo, Hrvatin pa jo je zabil pod prečnik z izrednim volejem. Nato je sledil strel Šmona kateri je najprej zadel prečnik, nato vratnico in domačega vratarja v hrbet, vendar je nekdo od domačih branilcev žogo izbil z golove črte in tako preprečil zadetek.

Tudi domači so se znašli dva krat pred samim Katuličem. Gostujoči vratar je bil oba krat uspešen. Za nepotrebne napore pa se ima zahvaliti svojim soigralcem, kateri so skozi celoten prvi polčas nadaljevali z netočnimi podajami katere so postajale lahek plen domače obrambe.

V zadnjih sekundah pa znova veselje na tribuni kjer so bili gostujoči simpatizerji. Grželj je potegnil po levi strani in udaril močno žogo v šestmeterski prostor. Na drugi vratnici jo je dočakal Šmon in povedel goste v vodstvo. Ker so do konca ostale le tri sekunde je to bil tudi rezultat polčasa.

V drugem delu je bila raven igre še slabša. Domači so nekaj poiskušali vendar si sami niso priigrali niti ene zrele priložnosti. Nevarni so bili le ob napakah gostujočih igralcev, kateri se niso uspeli skoncentrirati skozi celotno tekmo. Zato pa so imeli Bronxi kar nekaj zaključnih žog, da bi odločili zmagovalca. Osojnik, Lakoseljac, Hrvatin in Šmon so vsi po vrsti zapravili svoje priložnosti. Enako se je zgodilo tudi Ninkoviču kateri je zgrešil nekaj podobnega kot Hrvatin v prvem polčasu.

Tri minute pred koncem tekme je goste doletela kazen. Domači so takrat sicer igrali z vratarjem v polju vendar njihova igra ni bila nevarna za gostujočega vratarja. Najbolj nevarni so bili njegovi soigralci, ki so storili še eno v nizu napak ta večer. Namesto, da bi le mirno spremljali domačo igro in držali “karo” so neučakano izletavali na odvzemanje žoge. Tako je ena od žog našla pot do osamljenega Čuka. Ta je najbrž slabo podajal v kazenski prostor vendar tako, da je žoga presenetila tudi gostujočega vratarja in končala v mreži za izenačenje.

Do konca tekme se rezultat ni več spremenil in tekmeca sta se morala zadovoljiti vsak z eno točko. Po kvaliteti prikazanega si več ni nihče niti zaslužil. Jokati za novimi zgrešenimi priložnostmi Bronxom točk ne bo prineslo. Ekipe pred nami pa ta čas pridno zbirajo točke in se oddaljujejo na lestvici, s tem pa se oddaljuje tudi željena uvrstitev med četverico, ki bo tekmovala v končnici. 

Čas bo pokazal svoje, trenutno stanje pa potrjuje, da sta najjužnejši ekipi na mestih kjer so, predvsem zaradi svojih težav, katere očitno ne uspeta rešiti. Prej, ko bodo uspeli kaj premakniti bolje bo. V nasprotnem primeru se bosta obe že pred novim letom lahko začeli priptravljati za tekmovanje v ligi za obstanek.