Nov poraz Bronxov. Tokrat je bila boljša Izola.

Že videno bi lahko povedali.

Bronxi začnejo tekmo superiorno. Grešijo iz manj ali več ugodnih priložnosti in nato prejmejo nepotreben zadetek. Ko že četrtič zapored deluješ kot navidezno boljša ekipa a ne uspeš osvojiti točk, katere so merilo uspeha v športu je čas, da se vprašaš kaj je narobe. V našem klubu si bomo morali to vprašanje zastaviti takoj, kajti drugače bo sezona zavožena.

Brez prevelikega naprezanja so Bronxi v Izoli obvladovali situacijo na igrišču. Ustvarjali so si priložnosti in s tem delali junaka iz domačega vratarja Rupnika. Malo več želje do doseganja zadetkov bi nedvomno pripomoglo, da bi bil lahko domači vratar premagan.

Nato sledi standardna situacija. Nepazljivost v obrambi, hiter protinapad Izolanov in vodstvo iz prvega strela v vrata gostov. Nato so Bronxi naredili nekaj neumnih prekrškov, sodnika pa sta kakšnega dodala tudi sama in že smo bili pri šestem prekršku in drugem rumenem kartonu za Suhopoljca, kateri je moral zapustiti igrišče. Domači so vodstvo povišali in to je bil rezultat polčasa.

V drugem delu se je z znižanjem Miheliča zdelo, da bodo Škofijoti le obrnili tekmo v svojo korist. Na žalost so storili nasprotno. Dobesedno podarjene žoge so Izolani z veseljem vzeli in jih spremenili v zadetke. Le ti so se vrstili do izzida 6 proti 1. Nato so tudi Bronxi znova nekoliko zbrali in rezultat ublažili.

Čeprav je na začetku tekme kazalo drugače so Izolani zmagali zasluženo, saj je naveza Lakoseljac – Lazarevič izkoristila vse napake gostujočih igralcev.

Bronxi imajo lahko veliko izgovorov za nov slab rezultat. Niso nastopili: Osojnik, Franetič in Kapun. Brus se je izgubil nekje v njegovih krajih. Stampfer, Zeko in Ramič so že dlje časa odsotni zaradi poškodb. Grželj najbrž v tej sezoni niti ne bo preiskusil parketa v dvorani na Škofijah. Vajič in Šarkanj sta nastopila praktično brez treninga, saj sta tudi poškodovana. Suhopoljac je bil najbrž prestrogo izključen. Zopet smo zadeli vsaj dve vratnici in zgrešili številne tudi stoodstotne priložnosti.

Kaj bodo storili se bodo morali v klubu odločiti sami. Lahko objokujejo kruto usodo in nesrečno leto 2011 ali pa strnejo vrste in probajo s skupnimi močmi izvleči iz sezone kar se še izvleči da.