Nova velika zmaga Bronxov v gosteh

Bronxi nadaljujejo z uspešnimi nastopi v gostujočih dvoranah. Čeprav brez dveh Nikov; Klinc je pavziral zaradi kartonov, Zajc pa je ostal doma zaradi rojstva otroka, so fantje še enkrat več dokazali, da imajo karakter in zmagali na zelo zahtevnem gostovanju v Zagorju ob Savi. Vseh devet igralcev in trener Hrvatin si zaslužijo pohvale za izjemno odigrano tekmo in pomembno zmago.

Prvi polčas je bil še izenačen tako po igri kot po rezultatu. Domači so dva krat povedli; Trdin v 5 in Lipovšek v 15 minuti, Bronxi pa so oba krat izenačili; Đurič v 12 in Stanišič v 15 minuti. V tem delu igre se je v dveh primerih izkazal tudi naš vratar Mordej, ki na zadnjih tekmah znova kaže svoj pravi obraz in reprezentančno formo.

V drugem polčasu pa smo spremljali mogoče celo najboljšo predstavo Bronxov v tej sezoni. Naši igralci, tokrat v modri opremi, so nadigrali domačine v vseh elementih futsal igre. Poleg štirih doseženih zadetkov zagotovo moramo izpostaviti vsaj še štiri vratnice, ki so rešile domačega vratarja, da ni moral v mrežo po žogo še več kot le šest krat. Okvir domačih vrat so zatresli; Kolar, Đurič in 2 x Cupin.

Že v 22 minuti so Bronxi prešli v vodstvo. Lepo dvojno podajo katero sta odigrala Đurič in Lazarevič je slednji mojstrsko pospravil v gol. Nato sta prišli minuti za mladega Aleksandra Staniča. V 32 minuti se je slednji po podaji Kolarja znašel sam pred domačim vratarjem kateri mu je sicer prvi strel obranil vendar se je odbita žoga v drugo le znašla v domači mreži. Le minuto kasneje so imeli Bonxi na voljo prosti strel in tudi tokrat dokazali, da so mojstri prekinitev. Podaja Đoleta Lazareviča je namreč prišla, do Staniča, ki je bil sam na golovi črti in neoviran zabil za 2:5 za Bronxe in nakazal, da bodo tokrat točke odšle na morje. V 35 minuti so domači za trenutek zagrozili s preobratom, saj je Lipovšek dosegel svoj drugi in ob tem tretji zadetek za svojo ekipo. V kolikor so igralci Mlinš mislili, da jim bo mogoče tudi tokrat uspel preobrat kot na Škofijah, ko so v nekaj minutah izničili domačo prednost treh zadetkov so se tokrat zelo zmotili. Tik pred koncem srečanja je namreč Uroš Đurič dosegel še svoj drugi zadetek in s tem razblinil vse dvome o končnem zmagovalcu tekme.

Sledilo je le še slavje Bronxov ob zasluženi visoki zmagi nad zahtevnim nasprotnikom in ponovnem povratku na visoko 4 mesto na prvenstveni lestvici.

Statistika tekme je dosegljiva na tej povezavi.