Nova, že peta zaporedna zmaga Bronxov

Zmaga nad trdoživo Vrhniko Bronxe znova pomaknila pod sam vrh lestvice

 

Še petič zapored so se Bronxi veselili zmage in potrdili napovedi, da v dvorani Burja ne bodo dovolili razprodaje točk. Nova zmaga je rumeno modre še bolj učvrstila v samem vrhu prvenstvene lestvice, kjer delajo družbo favoritom kot so Litija, Dobovec, Maribor in Oplast.

Domači so povedli po lepi akciji Zajca, katero je s svojim drugim prvoligaškim zadetkom kronal Nik Klinc. Sledilo je obdobje, ko so malo več od igre imeli gostje. Trenutke terenske iniciative so gostje kronali z zadetkom. Znova je bil za Bronxe usoden vratar Berzelak, kateri je dosegel še svoj tretji zadetek v dveh nastopih na Škofijah. Njegov strel je zadel Hrvatina in tako spremenil smer in premagal sicer odličnega Mordeja. Do konca polčasa so Bronxi poiskusili tudi z vratarjem v polju vendar brez uspeha.

V drugem delu smo spremljali vsaj 15 minut odlične igre domače ekipe. V tem obdobju sta prišli tudi dve minuti, ko so Bronxi praktično odločili tekmo. Od 28 do 30 minute so zadeli Radiškovič, Klinc in Zajc. Ne bomo šteli priložnosti, ki so jih Bronxi še zgrešili, jih je pa škoda, ker bi bila zmaga lahko še izdatnejša. Zato pa so ležerno igro v zadnjih trenutkih tekme izkoristili gostje, ki so v izdihljajih srečanja zadeli kar dva krat in naredili tekmo rezultatsko bolj izenačeno kot je bila v resnici.

Čestitke fantom na igrišču in celotnem kolektivu kluba za nepričakovane uspehe v letošnjem prvenstvu. Sledijo tri zaporedna derbija; Dobovec, Litija in Oplast in lahko smo le veseli, da smo tudi Bronxi v taki poziciji, da so naše tekme derbiji.