Nova zmaga za zaključek enkratnega leta

Bronxi so leto 2017 zaključili z zmago. Drugič v sezoni je padla Ivančna Gorica

Nova zmaga Bronxov ni nič nepričakovanega, kakor ni bilo nepričakovano to, da se bo potrebno za tri točke močno potruditi. Nihče v domačem taboru si ni zatiskal oči pred dejstvom, da bo po dveh tekmah z Mariborom, ki sta igralcem pobrali veliko moči, potrebno garati tudi za zmago proti ekipi, ki sicer zaseda zadnje mesto na prvenstveni lestvici.

Tako je bilo tudi na igrišču. Gostje so se zelo dobro branili, domačim pa je tokrat močno šepala realizacija. Kljub številnim priložnostim smo prvi zadetek videli šele v zadnji minuti prvega dela igre. Ker so ugotovili, da s klasično postavitvijo ne morejo prebiti gostujočega bunkerja so se rumeno modri odločili za igro z vratarjem v polju. Na tej poziciji se je preiskusil Jure Kordiš, ki se je sploh prvič predstavil domačem občinstvu. Po dveh zapravljenih priložnostih je v tretje Slaven Radiškovič le načel gostujočo mrežo.

V drugem delu ni bilo večjih sprememb. Bronxi so napadali, Ivančna Gorica pa se je organizirano branila in prežala na protinapade. Nekaj takih priložnosti so gostje tudi imeli ,vendar je ta večer Alen Mordej še enkrat več zaklenil svoja vrata. Domači so tekmo odločili v svojo korist med 26 in 28 minuto, ko sta zadela Zajc in Mirkovič. Do konca tekme pa so le še rutinirano nadzirali igro.

Najboljša obalno kraška malonogometna ekipa je tako z odliko zaključila letošnje koledarsko leto. Tekma je imale tudi humanitarno noto in moramo pohvaliti tako igralce kot tudi obsikovalce tekme, ki so se zelo izkazali in nabrali veliko količino izdelkov kateri bodo podarjeni otrokom iz revnejših družin z obalnega področja.