Novi intervju. Dva kapetana: Aleksander in Tilen

Uvodni intervjuji so pripadli ljudem, ki omogočajo, da imajo vse selekcije Bronxov take vrhunske pogoje za svoje športno udejstvovanje. Zdaj pa je čas, da se predstavijo tudi naši igralci. Poletje je namenjeno predvsem projektu FUTSAL LIFE in našim mlajšim selekcijam, ki iz dneva v dan pridno trenirajo in se pripravljajo na velike mednarodne izzive. Za nami je že turnir v Ajdovščini, z dvema selekcijama gremo na enodnevne mednarodne turnirje v Zagrebu in štiri dnevni turnir v Novem Vinodolskem. Zaigrali bomo tudi na velikem dogodku v Banja Luki ter za zaključek pripravili naš veliki futsal spektakel – 1. SUMMER FUTSAL FEST. Za začetek smo izbrali dva kapetana, ki več kot dostojno branita barve tega kluba. Aleksander Stanić – kapetan novega državnega prvaka selekcije u15 in Tilen Cupin – kapetan izvrstne zasedbe u17. V koloni pod imenom je napisano kaj je kdo odgovoril.

Aleksander Tilen
Kako ste zadovoljni z izkupičkom tekoče sezone?
S pokazanim v tekoči sezoni sem zelo zadovoljen, saj je moja ekipa pokazala vse svoje znanje in bila tudi zasluženo najboljša v Sloveniji. Z izkupičkom tekoče sezone sem zelo zadovoljen, saj smo odigrali 14 tekem in jih 13 zmagali, 1 pa izgubili. Zaradi tega poraza smo žal izpadli v četrtfinalu državnega prvenstva.
Kaj vam pomeni biti kapetan svoje ekipe?
Biti kapetan v kateri koli selekciji, je ena dodatna spodbuda k delavnosti. Imeti to vlogo v moji ekipi, mi zelo veliko pomeni, saj sem vesel, da sem lahko vodja takim soigralcem. Biti kapetan te ekipe je zame velika čast, ni pa breme. Gre za nekaj dobrega, od tebe pa zahteva tudi veliko raznoraznih nalog. Naša ekipa je kot družina, vsi med sabo smo zelo povezani, zato je moja naloga precej lažja.
Kakšne želje imate na mednarodnih turnirjih v Zagrebu in Novem Vinodolskim ter seveda na našem Summer Futsal Festu?
Želje za prihodnjo sezono so zelo velike, saj se želimo pokazat kot najboljša ekipa, ki združuje državne prvake U15 in zelo močno ekipo U17. Na turnirjih pa bomo dali vse svoje znanje na parket in se borili do zadnjega sodnikovega žvižga. Želje na mednarodnih turnirjih so povsod enake, in to je vsekakor priti v finale. Ko pa si enkrat v finalu, bomo poskušali tudi zmagati. Skratka ciljamo na najboljše rezultate.
Kako se pripravljate na omenjene turnirje? Kaj menite, da moreteše popraviti, da boste lahko konkurirali za najvišja mesta na turnirju?
Priprave so se že začele z zelo kvalitetnimi treningi. Popravit oziroma poboljšat bi bilo treba predvsem kroženje v fazi napada in odkrivanje. Na te turnirje imamo zelo dobre in kvalitetne priprave, zahtevne treninge na katerih bomo odnesli veliko futsal osnov ter drugih tehnik. Treningi so se zelo izboljšali. Popraviti moramo še veliko detajlov. Na treningih že delamo na tem ter dodajamo nove veščine.
Kaj vam pomeni futsal in kakšne so primerjave z velikim nogometom?
Futsal meni osebno pomeni veliko, saj ga igram z velikim veseljem in pobiram vsa znanja, ki so mi dana. Razlika med futsalom in velikim nogometom je ta, da je futsal dosti hitrejši. V enem primeru si zadnji igralec, čez par sekund si že napadalec. Futsal je prišel na moje prvo mesto. To pomeni, da je pred velikim nogometom, katerega nameravam zaključiti s to sezono in se 100 % posvetiti zgolj futsalu. Na treninge Bronxov hodim vedno z velikim veseljem, tako kot včasih na treninge Jadran Dekanov. V zadnjem obdobju se je v velikem nogometu veliko spremenilo, MNZ liga me preprosto ne zanima več, zame je le futsal.
Za zaključek hiter odgovor: Messi / Ronaldo?
Messi Messi
Richardinho / Falcao?
Falcao Richardinho
Milan / Juve?
Juve Juve
Koper / Jadran Dekani?
Jadran Dekani Jadran Dekani
Futsal / Velik nogomet
Futsal Futsal
Vaš idol v futsalu?
Falcao Richardinho
Vaš idol v velikem nogometu?
Luis Suarez Messi
Ilič / Cernaz? Žiga / Davor?
Ilič Davor
Kaj si misliš o Tilnu? Kaj si misliš o Aletu?
Tilen je eden najbolj borbenih igralcev, kar jih poznam. Grize, trga, trpi vse samo da bi prišli do zmage. Ampak še zmeraj je potrebno določene napake popraviti, saj vsi delamo napake in smo krvavi pod kožo. Zelo ga imam rad kot soigralca, ker se poznava že od zmeraj. Tako, da mu lahko le sporočim: samo tako naprej CAPETANO. Ale je zame zelo dober igralec futsala, pred njim je lepa prihodnost. Osvojiti mora še veliko futsal prvin, tako kot jaz in vsi ostali. Je pošten, priden in delaven. Ne smemo pa pozabiti, da je tudi kapetan selekcije U15, kateri so osvojili naslov DRŽAVNEGA PRVAKA !!!
Komu predajaš štafeto za naslednjega gosta naše rubrike in katero vprašanje bi mu rad zastavil
Štafeto predajam Davorju Stanišiču. Sprašujem ga kako bi primerjal med seboj kapetana selekcij U15 in U17 gledano s futsal stališča? Moja izbira je Žiga Mrak Kneževič. Naj pove kaj bi raje? Finale v Novem Vinodolskem zmagal 1:0 in igral slabo celo tekmo ali izgubil finale 6:5 in dal 5 golov ter bil najboljši igralec turnirja?