Novi vikend zgodovinskih priložnosti

Iz tedna v teden se temperatura pri Bronxih dviguje. Zmage prinašajo nove obveznosti in predvsem nove priložnosti. Ta konec tedna se bosta dve ekipi borili za nastop v finalu državnega prvenstva.

V soboto ob 11.00 uri bosta na parket športne dvorane Burja na Škofijah stopili ekipi Bronxa in Ptuja. Povratna tekma istih nasprotnikov bo čez teden dni na Ptuju. Ekipa, ki bo v dveh dvobojih uspešnejša bo zaigrala v velikem finalu državnega prvenstva U13. Ptujčani so bili najboljši na vzhodu in so vsekakor favorit v tem dvoboju. Naši fantje pa so že tako presegli vsa pričakovanja in se tekmecev lahko lotijo sproščeno. Vsekakor smo lahko prepričani, da se mali Bronxi ne bodo predali in, da bodo naredili vse kar je v njihovi moči, da bo končni zmagovalec znan šele čez teden dni na Ptuju.

V nedeljo ob 18.00 uri bo dvorana na Škofijah gostila tudi povratni četrtfinalni dvoboj med Bronxi in Litijo. Gre za selekcijo U15. Tu se bomo najbrž morali zadovoljiti s končno uvrstitvijo na peto ali šesto mesto, saj je težko pričakovati, da bi naši fantje nadoknadili visoko prednost Litije iz prve tekme. Tudi ta selekcija je presegla pričakovanja pred sezono zato bo skušala prvenstvo vsaj zaključiti z zmago.

Medtem, ko bo cela Slovenija spremljala polete v Planici bomo tisti, ki nam srce bije tudi za Bronxe z zanimanjem pričakovali rezultat mladinske polfinalne tekme iz Ormoža. Naši igralci so si na prvi tekmi priigrali dva zadetka prednosti in imajo realne možnosti, da zaigrajo v velikem finalu. Upajmo, da bo tisto kar ni uspelo izredno nadarjeni generaciji letnika 1992 uspelo našim današnjim mladincem, saj si Bronxi glede na to koliko odlčičnih mladih igralcev so že ustvarili to tudi zaslužijo.