Novo sezono pričenjamo v Dobrepolju

Uvod v sezono 2021/2022 je bil precej turbolenten. Najprej je iz 1. SFL izstopil Tomaž Šic bar. Ker sta ponujeno možnost nastopanja v najvišjem rangu futsal tekmovanj zavrnila tako Extrem kot Benedikt, je priložnost, da ponovno nastopa v 1 ligi dobila lani zadnjeuvrščena ekipa Dobrepolja. Slednji so jo z veseljem sprejeli. Žreb pa je hotel, da je ravno Dobrepolje 3 septembra naš prvi tekmec v letošnjem tekmovanju.

Tik pred žrebom prvenstvenih parov, pa se je zgodil nov izstop iz tekmovanja. Nastopanje v 1 ligi je zavrnila še Sevnica. Ker časa za iskanje nove nadomestne ekipe ni bilo več, bo v letošnji sezoni v 1. SFL nastopalo le 9 klubov. To obenem pomeni, da iz tekmovanja nihče ne izpade. Deveto uvrščena ekipa pa bo igrala kvalifikacije z drugo uvrščeno ekipo 2. SFL. Boj za državnega prvaka, v katerega se uvrsti 8 klubov pa bo potekal po enakem sistemu kot v prejšnji sezoni.

Primorski derbi med Bronxi in Oplastom iz Kobarida nas čaka že v drugem krogu. Gostili ga bomo Škofijoti v eni izmed Koprskih dvoran. Konec prvega dela tekmovanja bo 10 decembra. Pričetek drugega dela 7 januarja, zaključek pa 25 februarja.

Teden dni pred pričetkom prvenstva bodo Dobrepolje v svoji novi dvorani gostile tudi dan slovenskega futsala.

Celoten spored je na ogled v priloženi pdf datoteki