Od navidezne zmage do poraza

Čeprav je večji del tekme kazalo, da bodo Bronxi iz Litije odšli neporaženi se je na koncu končalo drugače. Napeto srečanje je bilo odločeno v zadnjih trenutkih igralnega časa.

Začetek je bil za Bronxe sanjski. Prvi so ogrozili vrata nasprotnika in kasneje tudi zadeli. Natančen je bil Matej Peroša. Le ta je v prvem polčasu prejel tudi rumeni karton, kar se je kasneje izkazalo za usodno.

Strele domačih igralcev je suvereno zaustavljal vratar Kocjan ali pa vratnica. Takoj na začetku drugega polčasa so Bronxi svoje vodstvo povišali z zadetkom Čuka. Le to je trajalo do 31 minute. Takrat so domači že postavili igralca v vrata in izid zmanjšali.

Odločilni trenutek se je zgodil tri minute kasneje, ko je zaradi drugega rumenega kartona bil izključen Peroša. Domači so izkoristili prednost igralca več in izenačili. Tak izid je obveljal vse do zadnje minute, ko so tvegano igro z vratarjem v polju Litijani še enkrat vnovčili z vodilnim zadetkom. Kljub temu tekma še ni bila končana saj so tudi Bronxi zamudili priložnost za izenačenje tik pred zadnjim piskom sirene.

Velika priložnost za točke v gosteh je tako splavala po Savi. Bronxi so obstali na šesti poziciji Litijani pa so se znova vmešali v boj za vrh lestvice.