Odličen konec tedna za Bronxe. Tri zmage in en neodločen rezultat

Štiri tekme, ki so se ta konec tedna odigrale v dvorani Burja na Škofijah so prinesle Bronxom skoraj popolen izkupiček. Le Oplastu iz Kobarida je uspel podvig, da je iz Škofij odšel neporažen, vsi ostali tekmeci so igrišče zapuščali s sklonjeno glavo.

Čeprav so vse tekme zelo pomembne je ta konec tedna zagotovo posebna pozornost pripadla tekmi članov proti Ptuju. Šlo je namreč za dvoboj, ki bi v primeru poraza domačo ekipo pahnil v boj za obstanek, kar si zagotovo ne želi nihče. Čeprav je domača ekipa nastopila v še nekoliko bolj razredčeni postavi kot običajno, so fantje stopili skupaj in delo na igrišču opravili z odliko. Po dva zadetka na polčas sta rumeno modre pripeljala do zanesljive zmage. Izpostaviti velja fanatično borbenost domačih igralcev, ki so na tak način nevtralizirali nasprotnika tudi v trenutkih, ko je le ta prevladoval na igrišču. Zagotovo pa vse prisotne veseli, da se je v stari dobri luči izkazal tudi naš vratar Alen Mordej, ki je svoja vrata zaklenil kot v časih, ko je bil standardni član reprezentance. Več o tekmi

V predtekmi članom je bil odigran primorski derbi v kadetski kategoriji. Bronxi so gostili Oplast Kobarid in se s tekmecem razšli z delitvijo točk. Tokrat zagotovo lahko rečemo, da so igralci Oplasta do sicer zaslužene točke prišli zgolj zaradi zgrešenih številnih priložnosti domačih igralcev. Bonxi so namreč povedli z 2-0. Imeli so še vsaj štiri priložnosti, ko so se znašli iz oči v oči z gostujočim vratarjem, vendar niso bili dovolj zbrani, da bi domače vodstvo povišali. Za kazen so zadetek prejeli. V drugem polčasu smo spremljali podoben scenarij. Odločilni pa sta bili izključitvi. Najprej so domači imeli priložnost z igralcem več na igrišču vendar tudi tega niso izkoristili. Čez nekaj minut pa so enako z igralcem več igralci Oplasta le zadeli za končni izzid 2-2. Več o tekmi

V nedeljo je sledil dvojni dvoboj Bronxov proti Stripyju. Igralci naše selekcije U15 so se prvi polčas presenetljivo mučili s trdoživim nasprotnikom, kar je botrovalo nizkemu vodstvu 2-1. V drugem delu pa so se naši fantje razleteli po igrišču in nasprotniku nasuli kar 10 zadetkov ter tako upravičili vlogo favorita na tem srečanju. Več o tekmi.

Za zaključek nedeljskega popoldneva je sledil še veliki derbi mladinske futsal lige med vodilnimi Bronxi in drugouvrščenim Stripyjem. Naši fantje so dokazali, da so trenutno korak pred tekmeci, saj so derbi dobili s presenetljivo lahkoto. Ne le štirje reprezentanci ampak celotna ekipa je prikazala navdušujočo igro polno domiselnih kombinacij, ki ji nasprotnik ni zmogel parirati. Razlika med tekmecema je bila tako velika, da so si domači igralci v končnici tekme dovolili zapraviti kar nekaj izjemnih priložnosti in s tem nasprotniku omogočili, da jo je odnesel še dokaj dobro. Več o tekmi.